Bina yapımında yer seçiminin önemli olduğuna dikkat çeken Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Bayram Ali Çeltik, “Bir bina ne kadar sağlık yapılmış olursa olsun yeri düzgün olmadıktan sonra can kaybına yol açacaktır” diyerek, sağlıklı binayı sağlıklı alana yapmanın önemli olduğunun altını çizdi.

“Antalya’nın 14 İlçesinde zemin etütleri kontrol edilmiyor”

Başkan Çeltik, “Dün İzmir’de yaşanan bu olay bugün Antalya’da yaşansa olayın nerelere gideceğini tahmin edemiyorum diyerek” başladığı sözlerini şu şekilde devam etti: “Türkiye’nin % 92’si, insanlarımızınsa % 95’i deprem tehdidi altında. Bu olay bugün İzmir’de, yarın İstanbul’da, öbür gün Antalya’da olabilir. Bunun göz önünde bulundurularak Antalya için Büyükşehir Belediyemiz’de Jeoloji Hizmetler Daire Başkanlığı’nın aktif olmasını istiyoruz.”

14 İLÇEDE ZEMİN ETÜT KONTROLÜ YOK!

“Antalya’da mühendislik hizmeti almış olmasına rağmen yatan binalar var ve olmaya devam edecek. 2020 yılındayız, Antalya’nın 19 ilçesi var ve yaklaşık 14 tanesinde zemin etüt raporu kontrol edilmiyor. Uyarılarımıza rağmen Döşemealtı Belediyesi, Kemer Belediyesi, Kumluca Belediyesi, Finike Belediyesi, Manavgat Belediyesi, Elmalı Belediyesi zemin etütlerini kontrol etmiyor.” 

 Yasin SALİHOĞLU

 

 

Editör: TE Bilisim