Eğitim-İş, yüz yıllık sendikal mücadele geleneğimizden ders alarak yoluna devam etmektedir” diyen Eğitim İş Antalya Şubesi Başkanı Fatin Iltar, sözlerine şöyle devam etti “Encümen-i Muallim’den, TÖS’ten, TÖBDER’den devraldığımız kültür, birikim ve cesaretle, Köy Enstitüleri ile Fakir Baykurt’un yurtsever ve mücadeleci ruhunu birleştirerek yeniden kurduğumuz Eğitim-İş, 15 yılda, Büyük Önderimiz Atatürk’ten ve onun eseri olan Cumhuriyetten yana kamuoyunun gözbebeği olan demokratik kitle örgütlerinden biri haline geldi.”

“DEVRİM VE İLKELERİ YOK EDİLİYOR”
“Laik, demokratik, bilimsel ve kamusal eğitimin askıya alınmaya, Cumhuriyet eğitim sisteminin ve oluşturduğu kültürün tasfiye edilmeye çalışıldığı, Atatürk devrim ve ilkelerinin yok edilmek istendiği bir süreçte, siyasi iktidarın birçok hamlesini hukuk savaşımızla engelledik, engelleyemediklerimize karşı alanlarda direnerek, toplumsal muhalefet oluşturduk.”
 
“ÖĞRETMEN BOYUN EĞMEZ”
“Öğretmen örgütçülüğünün efsanevi lideri Fakir Baykurt'un ‘Öğretmen yalvarmaz, öğretmen boyun eğmez, öğretmen el açmaz, öğretmen ders verir’ sözlerini şiarımız yaparak eğitim emekçilerinin alın terinin hakkını savunduk. İnsanca ücret, insanca çalışma koşulları için vermekte olduğumuz mücadelede, haksızlığa uğrayan, mağdur edilen, laik ve bilimsel eğitimi savunduğu için yandaş yöneticilerin hedefi haline gelen eğitim emekçilerinin sesi olduk.”
 
Gericilik AKP eliyle yükseldi
“Gericilik AKP eliyle yükseltilip şımartılırken, büyük önderimiz Atatürk ve silah arkadaşlarına, Cumhuriyet değer ve ilkelerine dil uzatanlar çoğalırken, hiçbir hakareti, hiçbir saldırıyı cevapsız bırakmadık, hesap sorduk. Atatürk'ün kurduğu bu Cumhuriyet'te, cumhuriyetin imkanlarından faydalanarak Atatürk'e dil uzatanlara hadlerini bildirerek, gençlerimize de örnek olmaya çalıştık. Eğitimin sadece gericileştirilmesi değil, piyasalaştırılması da her zaman kavgamızın odağında oldu. Her yavrumuza adil ve parasız olarak verilmesi gereken bir hizmet olan eğitimin ticari bir meta, velinin müşteri, öğretmenlerin köle yerine koyduğu bu düzene en çok muhalefet eden demokratik kitle örgütü olduk.”

“CANIMIZ PAHASINA MÜCADELE ETTİK”
“Eğitim-İş olarak, bu 15 yılda emeğimiz ve geleceğimiz için canımız pahasına mücadele ettik. Örgütümüz emek, demokrasi, özgürlük ve ülkeye sahip çıkma mücadelesinin hep içinde, hep önünde yer aldı. Bundan sonraki süreçte mücadelemizi daha da yükselterek öğretmenlerin, öğrencilerimizin sesi olmaya; laik, çağdaş, bilimsel, ulusal, parasız, demokratik ve karma eğitimi savunmaya; emeğimize ve ülkemize yönelik her saldırı, karşısında sarsılmaz bir kale gibi durmaya kararlıyız! Yaşasın, haklı mücadelemiz! Yaşasın, Eğitim-İş'imiz! Yaşasın, Birleşik Kamu-İş!”
 
HABER MERKEZİ
                                                                                             

                                                                                                                                

 

Editör: TE Bilisim