11 Ekim’de Delegeler Belirleniyor

Antalya Barosu eski Başkanı Bacanlı, “Ekim ayında baro seçimleri yapılacak. 11 Ekim’den itibaren Baro Başkanları ve delegeler Türkiye Barolar Birliği’nde oy kullanacak ve delegeler seçilecek. Aşağı yukarı baroların çoğunun belli bir delegesi var. Bizim ise biraz fazla, toplam 4 delegemiz var. Seçimler normalde Mayıs ayında yapılacaktı. Bu avukatlık kanununda çoklu baro sistemiyle beraber delege sistemini de düzelttiler. O kanunda seçim tarihini de değiştirdiler. Yani normalde Mayıs ayında yapılması gereken seçim Aralık ayında yapılacak. Henüz günü belli değil. Sanırım Ekim’in 11’inden sonra bütün barolar seçimini yapıp da başkanlık delegelerini belirledikten sonra Türkiye Barolar Birliği yönetimi de seçimin tarihini belirleyecek” dedi.

Bozuk Düzeni Fark Ettik

Bacanlı, “Ben Antalya Barosu’nda 4 sene başkanlık yaptım. O dönemde şimdiki Birlik Başkanı Metin Feyzioğlu birlik başkanıydı. Bugün ki gösterdiği tavırların benzerlerini o dönemde de göstermişti. Biz Antalya Barosu olarak gerek şahsım, gerekse yönetim kurulu olarak çok sert tepki gösterdik. Asıl Antalya Barosu daha o tarihlerde Barolar Birliği’nin mesleğe ivme kaybettireceğini ve eksen kaymasına uğrayacağını gördü. Daha sonra bu iş Barolar Birliği’nde artarak sıkıntılar devam ettiğinde de ilk olarak Antalya Barosu’ndaki delege arkadaşlar yani bizler, Antalya Barosu delegeleri birlik başkanını istifaya davet ettik” dedi.

Çarpık Düzene Karşı Geldik

Bacanlı, şöyle konuştu:   “Diğer barolarda aynı şekilde tavır koyup istifaya zorladılar. Olağanüstü genel kurul yapılması yönünde gelişmeler oldu. Bu hukuksuz bir şekilde engellendi. Yani özetle şunu söyleyebilirim barolar birliğindeki bu çarpık zihniyete ilk tavır koyan Antalya Barosu’dur. Mücadeleyi Antalya Barosu delegasyonu başlattı. Geçmişte de bizim barolar birliğine tavrımız bellidir. Hatta bu sebeple uzunca bir süre bütün barolara arsa alınıp bina yapıldığı halde Antalya Barosu’ndan bu esirgendi. Sadece onurlu bir dik duruş sergilediğimiz için. Sonra zorla baskılara dayanamayarak bir arsa aldılar ama tekrar bu hadiseler sebebiyle Antalya Barosu aynı şekilde Barolar Birliği’ne tavır aldığı için bina yapmıyorlar yine.”

Mesleğimizi Layıkıyla Yerine Getirmeliyiz

“Onurlu, avukatlığı avukat gibi yapacak, Barolar Birliği Başkanlığı’nı layıkıyla yerine getirecek bir Barolar Birliği yönetimi istiyoruz. Mesleğimizi onurlu gururlu yapan insanlarız. Barolar Birliği’ndeki bu kan kaybını önlememiz lazım.”

Ziya Nur SEZEN

Editör: TE Bilisim