Hukukçu ve siyasetçi Nizamettin Sağır, kent merkezinde yapılmak istenen AVM’lerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 10 yıla yakındır Konuksever Mahallesi, Konyaaltı’ndaki Minicity alanı, Haşim İşcan Kültür Merkezi yanı ile ATSO karşısına yapılmak istenen AVM’lerinAntalya gündeminde tutulduğunu hatırlatarak, bu konuda Antalyalıları neden bu güne kadar aydınlatılmadığını sordu.

Sağır, ‘ranta karşıyım diyenlerin harekete geçmesini istedi ve “Antalya’da artık bazı şeyler kapalı kapıların ardı yerine açıkta konuşulsun” dedi.

10 YILDIR GÜNDEMDE

Sağır’ın açıklamaları şöyle: “10 yıldır Antalya gündeminde tutulan bir AVM hikayesi var, Konuksever AVM.Ben şehir içinde ‘AVM’ye karşıyım, konuksevere AVM yaptırmam’ diye konuşan arkadaşlara şu soruları kimse sormadı; Şehir içinde AVM’ye karşıysan; Konyaaltı’nda Minicity yerine yapılması düşünülen AVM’ye,Haşim İşcan Kültür Merkezi yanında yapılması düşünülen AVM’ye, ATSO karşısında planlanan AVM’ye niçin karşı değilsin?”

NEDEN AYDINLATMIYORSUNUZ?

“Bunlar bildiklerimiz, bizim bilmeyip de sizin bildiğiniz başka AVM projeleri ile ilgili olarak Antalyalıları niçin aydınlatmadınız?Bunlara da karşıysan niye sesini duymadık?Şehir içinde AVM’ye karşıysan şehir içinde 4 bin metrekareden büyük ticari alan yapılması ilkesini her mahalle için uygulama sözü veriyor musun?”

AÇIKTA KONUŞULSUN

“Ranta karşıyımdiyorsan, semt spor sahası ticari alana çevrilirken ne yaptın? ‘Ranta karşıyım’ diyorsan Konyaaltı plajlarının işletmesinin belediyeye tekrar devri için önerilerin nedir? 10 yıldır başka şeyler konuşulmayıp sadece bir yer gündemde tutuluyorsainsanın aklına başka sorular gelir.Çifte standart uygulanır, eşitlik yok edilirse herkese konuşma hakkı doğar.Antalya’da artık bazı şeyler kapalı kapıların ardıyerine açıkta konuşulsun.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

Editör: TE Bilisim