TÜRGEV’de gereği yapılacak!

Toplantıda kendisine yöneltilen soru üzerine CHP’li Başkan Muhittin Böcek, AKP’li eski Başkan Menderes Türel döneminde bedelsiz olarak TÜRGEV’e tahsis edilen Kepez Gülveren Mahallesi’ndeki 300 yataklı kız öğrenci yurdu ile Muratpaşa Altındağ Mahallesi’nde bulunan 48 öğrenci kapasiteli öğrenci yurtlarının yeniden belediye bünyesine alınma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Arkadaşlarımız üzerinde çalışıyor, TÜRGEV için gereği yapılacak” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 11 Eylül’deKülliye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ev sahipliğinde 29 büyükşehir belediye başkanının katılımı ile yapılan toplantıyla ilgili olarak basın toplantısı düzenledi. Başkan Böcek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 9 dakika süren baş başa görüşme için detay vermeyip ‘Antalya’yı konuştuk’ derken, Büyükşehir Belediye Meclisi’nden alınan 200 milyonluk borçlanma talebinin toplantı sırasında onaylandığını da söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla yapılan toplantıya ilgili bakanlar ile bürokratların da katıldığını vurgulayan Böcek, “Her yönüyle olumlu bir toplantı oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanlar, belediye başkanlarının proje ve taleplerini not aldılar” dedi.

BÖCEK’İN DOSYASINDA NELER VARDI ?

Beştepe’deki toplantıya hazırlıklı gittiğini, Antalya’nın istek, talep ve sorunlarını içeren bir dosyayı Cumhurbaşkanı’na sunduğunu vurgulayan Başkan Böcek, “Dosyayı Konyaaltı-Boğaçayı, Sarısu ve Beldibi Atatürk Parkı, Kepezaltı-Santral Kentsel Dönüşüm, borçlar, personel, şirketler, atamalar, katı atık tesisleri, 150 yataklı Konyaaltı Devlet Hastanesi gibi konular oluşturuyordu” dedi.

KEPEZALTI-SANTRAL’DE KİRALARI BİZ ÖDÜYORUZ

Başkan Böcek, Sur Yapı tarafından uygulanan Kepezaltı-Santral Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yüklenici firmanın kira ödemesini geciktirdiğini, 2 bin 817 hak sahibinin mağdur olduğunu, bunu mağduriyetlerini bir toplantı ile duyurduklarını söyledi. Böcek, “Vatandaşın mağduriyetini önledik, kiraları Büyükşehir Belediyesi olarak biz yatırdık. Beştepe’deki toplantıda bu konuyu Cumhurbaşkanı’na aktardık, kiraların ödenmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanı’na talimat verildi” dedi.

6 MİLYAR 300 MİLYON BORÇLUYUZ

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni 6 milyar 300 milyon borçla devir aldıklarını belirten Böcek, “Antalya 16 milyon turisti ağırlayan bir il olmasına karşılık belediye merkezi bütçeden 2 milyar 416 bin lira pay alıyor” dedi. Böcek, eski yönetimden kalan ve Antalya’nın öncelikleri arasında bulunmayan bazı projeleri durduklarını belirterek, şunları söyledi: “ Kaş-Kınık Hal Projesi buna en iyi örnek. Kınık Hal Projesi için 2022 yılına kadar 505 milyon lira harcama gerekiyordu, durdurduk. Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde 15 hal var, bunun için de bu projenin şimdilik erken ve gereksiz olduğunu düşünüyoruz.”

TÜRGEV YURTLARI İÇİN GEREĞİ YAPILACAK

Böcek, AKP’li eski Başkan Menderes Türel zamanında bedelsiz olarak TÜRGEV’e (Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı)tahsis edilen Kepez Gülveren Mahallesi’ndeki 300 yataklı kız öğrenci yurdu ile Muratpaşa Altındağ Mahallesi’nde bulunan 48 öğrenci kapasiteli öğrenci yurtlarının yeniden belediye bünyesine alınma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Arkadaşlarımız TÜRGEV ve benzeri tahsisler üzerinde çalışıyor, TÜRGEV için gereği yapılacak” dedi. 300 yataklı kız öğrenci yurdu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çocuklarının üst yönetiminde olduğu TÜRGEV’e tahsis edildikten sonra Fatma Aliye Hanım Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu adı verilmiş, önceden 300-350 lira olan barınma ücretleri 600-650 liraya yükseltmişti.  (İbrahim AKKAYA)

Editör: TE Bilisim