Armen, Kalekapısı’nda; hem görsel kirlilik hem çevre sorunları hem de atlara eziyet yaşatan faytonların kaldırılmış olmasından dolayı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i kutladığını söyledi. Faytonların kaldırılmasına her Antalyalı gibi kendisinin de sevindiğini kaydeden Armen, yaşanan bu değişimin faydaya dönüştürülmesi gerektiğini belirtti.

ULAŞIMA KEYİF KATAR
“Artık şimdi değişim zamanı” diyen Armen, şöyle konuştu: “Yapmamız gereken; Antalya koşullarını yansıtan, üzerlerine yerleştirilen güneşi elektriğe çeviren fotovoltaik paneller aracılığıyla kendi kullanacağı elektriği üreten, Antalya’ya özgü özel dizaynlı mini güneş ulaşım araçları geliştirmemiz gerekmektedir. Eğer böyle bir şey yaparsak, bir yandan güneş elektriğine öncülük etme yanında, ulaşıma keyif katar, bu sayede hem Antalyalılara hem de turistlere hizmet verirken çevre kirliliğinin önlenmesine de katkı koyarız.”

BELEDİYE ŞİRKETLERİ YAPAR

“Başlangıçta ufak bir miktar araç filosu oluşturarak işe başlar, süreç içerisinde hem bu araçları geliştirir ve hem de sayılarını arttırarak yeni güzergahlar oluşturabiliriz. Örneğin Kaleiçi ulaşımı sadece bu araçlarla yapılabilir. Bu işi de belediye şirketlerinden biri üstlenebilir.” Kubilay ELDEMİRCİ


Editör: TE Bilisim