Başkent Ankara’dan dün geç saatlerde gelen bir haber 30 yılı aşkın imar beklentisi içinde olan Kırcami sakinlerini bir kez daha üzdü. Edinilen bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tarım Bakanlığı’nın da görüşünü aldıktan sonra Toprak Koruma Kurulu’nun Kırcami’nin imara açılmasını sağlayan ‘kamu yararı’ kararını iptal etti. Bakanlığın Toprak Koruma Kurulu’nun kararını iptal etmesiyle Kırcami imar planları da geçersiz hale geldi. Kırcami bölgesi için Toprak Koruma Kurulu’nun verdiği ‘kamu yararı’ kararının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca iptal edildiği haberini AKP Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ile AKP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel’in doğruladıkları belirtiliyor. Planların iptal edilmesine yol açan kararın Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bugünkü toplantısında tartışmalara yol açacağı ileri sürülüyor.

AKP 60 BİN TAPU DAĞITMIŞTI

Yerel ve genel seçimlerinde siyasi partilerin ve adayların en önemli seçim malzemesi haline gelen Kırcami’nin imara açılması 31 Mart yerel seçimleri kampanyasında da AKP ile CHP arasında yarışa dönüşmüştü. AKP, Kırcami oylarını alarak Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni yeniden kazanma düşüncesiyle Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımı ile 60 bin tapu dağıtmış, tapu törenine CHP’li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal davet edilmemişti.

Tapu törenindeki konuşmasında Kırcami’ Kepezaltı ve Santral mahallelerinde mülkiyet sorununun 30 sene sonra çözüldüğünü aktaran Bakan Kurum, “Bugün yaklaşık 60 bin vatandaşa tapularını vereceğiz. Arkasından Çalkaya bölgesinde, çok önemli işlemi yapacağız. Burada, 13 bin vatandaşımızı doğrudan ilgilendiren imar uygulaması sonucu yeni tapularını vatandaşlarımıza vereceğiz. Alanın toplam büyüklüğü bin 1470 hektar. Yani 15 milyon metrekare.  Bu alanda yapılan çok büyük bir imar uygulaması. Sadece bu alanın büyüklüğü değil, etkilediği vatandaşın sosyal ve yatırım amaçlı plan uygulaması değil, çözülemeyen 30 yıllık problem, kangren haline gelmiş imar sorunun çözüme kavuşturulmasıdır” şeklinde konuşmuştu. (İbrahim AKKAYA)

 

 

 

Editör: TE Bilisim