Türkiye’deki 81 il ile birlikte aynı anda düzenlenen basın açıklamasına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, Saadet Partisi İl Başkanı Ramazan Düzen, sivil toplum örgütleri ile meslek ve oda başkanları, CHP ilçe başkanları, meclis üyeleri ve partililer katıldı.

BÜYÜK SAYGISIZLIK

CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, yaptığı açıklamada ülkenin başkentinde şehit Mehmetçiğin cenaze törenine katılan tek siyasi parti lideri olan CHP Genel Başkanına hain bir saldırıda bulunulduğunu belirtti ve bu saldırının aynı zamanda şehit Yener Kırıkçı’ya ve onun ailesine karşı büyük bir saygısızlık olduğunu söyledi. Yapılanların sıradan bir protesto olmadığını, organize bir eylem olduğunun altını çizen Kumbul, "Bu hain saldırı, ülkemizin demokrasisine, birlik ve beraberliği ile iç huzuruna yapılmıştır. Bu saldırının azmettiricisi bellidir. Adına gazete denen bir takım palavralarda kimler CHP’yi ve partililerimizi hedef gösterdiyse, bir takım operasyon kanallarında kimler Sayın Genel Başkanımıza idam tehditlerinde bulunduysa, CHP’lilerin şehit cenazelerine alınmaması için kimler talimat verdiyse, meydanlarda bu ülkenin kurucu partisine Gazi Mustafa Kemal’in ‘İki büyük eserimden biri ‘ dediği CHP’ye kimler ağıza alınmayacak hakaretler ve tehditlerde bulunduysa bu saldırının alt yapısını hazırlayanlar onlardır” dedi.

DERHAL İSTİFA ETMELİLER

Türkiye’yi korku ve terör ortamına sürükleyerek, bulanık suda balık avlamaya çalışanlara karşı son derece uyanık olduklarını kaydeden Kumbul, “Buna fırsat vermeyeceğiz. Gün kızgın demiri soğutma günüyse herkes de buna göre davranmalıdır. Ancak demiri bugün bile kızdırmak için çaba gösteren siyasiler olduğunu üzülerek görüyoruz. Bunları sağduyuya davet ediyoruz.  Basit siyasi menfaatler için ülkemizin tüm demokratik birikimi, birlik ve bütünlüğü feda edilemez. Ayrıca bu saldırının ardındaki güç ve azmettiriciler derhal yargı önüne çıkarılmalıdır. Bu girişimin failleri bellidir. Bu güvenlik zafiyetine sebebiyet verenler, saldırının büyümesine seyirci kalanlar hakkında derhal gereken işlemler yapılmalıdır. Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı, daha önce sarf etmiş olduğu sözler de dikkate alınarak derhal istifa etmelidirler” diye konuştu. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim