Antalya Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü'nce düzenlenen Okullararası Yelken Egemenlik Yarışları'nda Antalyalı sporcular başarılarıyla göz doldurdu. Optimist ve lazer sınıflarında yapılan ve Antalya Yelken ile Akdeniz Yelken Kulübü bünyesindeki sporcularının katıldığı mücadele tam bir şenlik havasında geçti. Akdeniz GERÇEK Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Başkaya ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü Songül Başkaya’nın kızları Başak Başkaya, hem okulu Özel AKEV Koleji hem de kulübü AYDİK adına iki ikincilik kazanarak adından söz ettirdi.

GELECEK VADEDEN SPORCULAR

Antalya Yelken Kulübü Antrenörü Süleyman Ellialtı, hava muhalefeti nedeniyle ilk gün yarışmaların yapılamadığı ancak ikinci gün tek bir yarışla sonuçların belirlendiği mücadelelerde çok başarılı sporcu performansları sergilendiğini söyledi. Ellialtı, genç sporcular içinde çok başarılı ve gelecek vadeden isimler olduğunu, bu isimlerin önümüzdeki yıllarda yelken sporuna ismini altın harflerle yazdıracağına inandığını da sözlerine ekledi.

DERECEYE GİREN SPORCULAR

Kategorilerine göre dereceye giren sporcuların isimleri, okulları ve kulüpleri şöyle:

YILDIZ ERKEKLER: 1-Adil Deniz Doğrular TED Antalya), 2-Ünal Aykın (Sınav Koleji), 3-Candan Sarıgöz (Özel Antalya Koleji), 4- Can Günaltay (Özel Antalya Koleji)

KÜÇÜK KIZLAR: Duru Akkış (İrfan İ.Ö.Ö), 2- Başak Başkaya (Özel Antalya Koleji), 3-Yaz Şeker (Bahçeşehir Koleji), 4-Selin Rende (Bahçeşehir Koleji)

KÜÇÜK ERKEKLER: Ege Samancıoğlu (Bahçeşehir Koleji), 2-Kıvanç Işık (Palmiye Koleji), 3-Ali Kemal Şen (TED Antalya Koleji), 4-Deniz Doğru (Özel AKEV Koleji)

GENÇ KIZLAR: 1-Eda Ellialtı (İmza Anadolu Lisesi), Belin Kurt (Bilfen Koleji)

OPTİMİST GENEL: 1-Duru Akkış, 2-Adil Deniz Doğrular, 3-Ege Samancıoğlu, 4-Ünal Aydın, 5-Kıvanç Işık,

OPTİMİST KIZLAR: 1-Duru Akkış (Ferdi), 2-Başak Başkaya (AYDİK), 3-Yaz Şeker (Akdeniz Yelken Kulübü)

JUNİOR GENEL: 1-Ege Samancıoğlu, 2-Kıvanç Işık, 3-Tuna Koç, 4-Sarp Saygın, 5- Mehmet Çelebioğlu

JUNİOR KIZLAR: 1-Zeynep Kaplan (Akdeniz Yelken Kulübü), 2-Öykü Şengül (AYDİK), 3-Asya Toker (AYDİK)

LAZERZ 4.7 GENEL: 1-Eda Ellialtı (AYDİK), 2-Ege Alp Büyüktunca (AYDİK), 3-Boran Maden (Ferdi)

Lazer 4.7 GENÇ: 1-Boran Maden(Ferdi), 2-Selin Kurt (Akdeniz Yelken Kulübü)

Kubilay ELDEMİRCİ

Editör: TE Bilisim