Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Vural Şahin, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, meslektaşlarının Gübre Takip Sistemi ile uğraşırken, kayıt altına alınırken, seçim kampanyasında ulu orta ne olduğu belli olmayan bu gübre çuvallarının dağıtılmasını doğru bulmadığını söyledi. Şahin, tanesi 15-20 TL’yi bulmayan bir gübre poşetinin seçim kampanyasında çiftçiye destek olarak göstermesini de talihsizlik olarak niteledi.

OLDUKÇA KOMİK

Vural Şahin’in açıklaması şöyle: 31 Mart yerel seçimleri öncesi Belediye Başkan Adayının isminin yazdığı, içeriği ne olduğu belli olmayan gübreyi ilçelerde dağıtılıyor olması oldukça komik. Benim meslektaşlarımın dükkan kiralarını vergilerini, SSK’larını, masraflarını da ödeyin o zaman. Gübre Takip Sistemi ile uğraşırken, kayıt altına alınırken, seçim kampanyasında ulu orta ne olduğu belli olmayan bu gübre çuvallarının dağıtılmasını doğru bulmuyorum.”

BÜYÜK TALİHSİZLİK
“Madem öyle, Ziraat Odaları aracılığı ile 185 bin çiftçiye, 230 bin dekarlık ekilip dikilen alanda yapın bu yardımı. Tanesi 15-20 TL’yi bulmayan bir gübreyi seçim kampanyasında çiftçiye destek diyerek göstermeniz talihsizlik. Eğer çiftçiye destek olacaksanız, kullandıkları mazotta, elektrikte, suda indirim yapın ya da bedelsiz verin. Hem de bunu bütün Türkiye’de uygulayın. O zaman samimiyetinizi anlarım. 31 Marttan sonra, 1 Nisan... Şaka yaptık dersiniz, olur biter.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

Editör: TE Bilisim