CUMHUR İTTİFAKI ADAYLARI DA KÜRSÜDE

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Spor Salonu’ndaki aday tanıtım toplantısında AKP’li adaylardan sonra Cumhur İttifakı’nın MHP’li adaylarını da çağırarak tanıttı. Alanya’da mevut belediye başkanı Adem Murat Yücel, Kemer’de Yusuf Üras,  Korkuteli’nde Ömer Niyazi İşlek, Finike’de ise Nail Dülgeroğlu ittifakın MHP kanadının adayları olarak tanıtıldı.

Menderes Türel’i daha önce Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklayan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan dün de Antalya’da 19 ilçe belediye başkan adaylı açıkladı. Muratpaşa’da Gökcen Özdoğan Enç, Konyaaltı’nda Gaye Doğanoğlu belediye başkan adayı oldular. AKP, Hatice Sekmen’le kadın belediye başkan adayı sayısını 3’e çıkardı..Aksu’da Halil Şahin, yeniden aday olurken, AKP’nin Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Emre Afacan olarak açıklandı..

Erdoğan’ın Antalya Spor Salonu’nda tek tek kürsüye çağırarak tanıttığı AKP’nin belediye başkan adayları şu isimlerden oluştu :

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi - Menderes Tevfik Türel, Akseki - İbrahim Özkan(AKP mevcut belediye başkanı İsmet Uysal’ı yeniden aday göstermedi)Aksu - Halil Şahin, Demre - Süleyman Topçu Döşemealtı - Emre Afacan, Elmalı - Ümit Öztekin, Gazipaşa - Adil Çelik, Gündoğmuş -Mehmet Özeren, İbradı - Hatice Sekmen, Kaş - Mutlu Ulutaş(Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, ismi çizilen başkanlar arasında bulunuyor. Kepez - Hakan Tütüncü, Konyaaltı - Gaye Doğanoğlu, Kumluca - Hüsamettin Çetinkaya, Manavgat - Hasan Öz, Muratpaşa - Gökçen Özdoğan Enç, Serik - Enver Aputkan(Serik’te mevcut başkan Ramazan Çalık aday olamadı)

Erdoğan’ın Cumhur İttifakı’nın adayları olarak tanıttığı MHP’li isimhler ise şunlar :

  • Alanya - Adem Murat Yücel, Kemer – Yusuf Üras,  Korkuteli - Ömer Niyazi İşlek, Finike - Nail Dülgeroğlu.

ANTALYA HEP SEFERİNDE YARALARINI SARDI

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, aday tanıtım toplantısındaki konuşmasında Antalya’yı felç eden fırtına ve hortumlara değinerek, şunları söyledi :  “Antalya her seferinde yaralarını sarıp hedefine yürümeyi başarmış bir şehrimizdir. Antalya'nın kutlu yürüyüşüne devam edeceğine inanıyorum. Bununla ilgili olarak ilgili bakanlarım zaten gerekli çalışmaları yaptılar ve ilk saha tespit çalışmalarına göre yaklaşık 100 milyon maddi zarar olduğu tahmin edilmektedir. Bütün bunlardan hareketlede gereği neyse bizler de yerine getireceğiz. Hortum gibi önüne gelen herşeyi yıkan sert rüzgarlar insan tedbirini aşan afetler dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de yaşanıyor. Tüm Antalya'mıza geçmiş olsun temennisini burada ifade ediyorum”

BOĞAÇAYI FİYASKO

Erdoğan, aday tanıtım toplantısının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Türel’in ‘çılgın projem’ dediği Boğaçayı Projesi’nin ‘Birinci Etap’ adı verilen peyzaj düzenlemesinin açılışını yaptı.Boğaçayı’ndaki açılmış törenine katılım çok az olması dikkat çekti. Açılış için Boğaçayı’na taşınan vatandaşlar dönüşte yollar trafiğe kapandığı için büyük sıkıntı çektiler, geç saatlerde evlerine döndüler.

ANTALYA GÖNÜLLERİN BAŞKENTİDİR

Erdoğan konuşmasını, “Cumhur İttifakı olarak inşallah bu seçimlerde 31 Mart akşamı zillet ittifakını da illet ittifakını da layık oldukları yere göndermeye var mıyız? Antalya'nın bu seçimlerde de tercihini hizmet siyasetinden gönül belediyeciliğinden kullanacağına inanıyorum” diyen Erdoğan, “Antalya sadece ülkemizin en kadim şehirlerinden biri değil aynı zamanda gerçek bir dünya şehridir. Geçtiğimiz yıl bu şehri ziyaret eden turist sayısı 12,5 milyon oldu. Dünyanın dört bir yanından misafir ettiği insanlarla turizmde marka olan Antalya dünyanın dört bir yanına ihraç ettiği tarım ürünleri ile bu alanda da bir markadır. Ev sahipliği yaptığı G20 gibi EXPO gibi dev organizasyonlarda ülkemizi mahcup etmemiştir. Antalya'yı daha büyük başarılara hazırlamak istiyoruz. Biz Antalya'yı sadece turizmin değil gönüllerin de başkenti olarak görüyoruz” sözleriyle sürdü.Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Spor Salonu’ndaki aday tanıtımından sonra Boğaçayı’na geçerek toplu açılış törenine katıldı. (Dilara AÇİKYİLDİZ)

 

Editör: TE Bilisim