Seniha Çiftçi, oğlu Emre Umut Gönültaş'ta, kas erimesi hastalık grubundan DMD hastalığının ilk belirtilerinin 3 yaşında ortaya çıktığını belirtti. Emre 3 yaşında yürümeye başladığı dönemde baldırlarında ağrı ve sertlikler başladığını aktaran Çiftçi, "İlk belirtiler bunlardı, doktorlar uzun süre tanıyı koyamadı" dedi. Oğlu 5 yaşına geldiğinde şikayetlerinin arttığını söyleyen Çiftçi, "Çalmadığım kapı, gitmediğim yer kalmadı. Tanı konulduğu gün, dünyamın yıkılma günüydü" diye konuştu. Emre'nin 8 yaşında yürümekte zorlandığını ve sık sık düşmeye başladığını belirten anne, 11 yaşında ise tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu kaydetti.

'ZAMANINIZI DEĞERLENDİRİN'

Tanının konulmasının ardından üniversite hastanelerine yönlendirildiklerini anlatan Çiftçi, doktorların bu hastalığın çok zor olduğunu söylediklerini belirterek, "Hatta bazı doktorlar 'Kalan zamanınızı oğlunuzla birlikte kaliteli geçirmeye çalışın' dedi. Ben bir anneyim. Durur muyum? Neredeyse hiç uyumadan günlerce kime, nereye ulaşmam gerektiğini araştırdım ve kas hastalığı konusunda Türkiye'nin en önemli birkaç doktorundan birine ulaştım. Zor da olsa randevu aldım ve çocuğumu götürdüm" ifadelerini kullandı.

' İNŞALLAH ÖMRÜ YETER'

Hastalığı hayatını etkilemeden önce Emre'nin çok başarılı bir çocuk olduğunu anlatan Seniha Çiftçi, “Oğlum tenis oynuyordu, yüzüyordu, at biniyordu. Her şeyi o kadar başarılıydı ki. Tanı konulduktan sonra dünyam ve umudum yerle bir oldu" dedi. Oğlunun hayallerinin çok büyük olduğunu sözlerine ekleyen Çiftçi, "Bu hayalleri gerçekleştirmesi ve ömrünün yetmesi için dua ediyorum. Allahtan umut kesilmez. Emre yazılım mühendisi olmak istiyor. Türkiye'nin gelecek vaat eden çocuklarından biri. Dersleri çok iyi ama bu hastalıkla savaşıyor. Artık bir umut bekliyoruz" diye konuştu. Emre'ye hastalığını detaylı olarak anlattığını da belirten anne, oğlunun artık bu hastalıkla yaşamayı öğrendiğini sözlerine ekledi. DHA

Editör: TE Bilisim