Konyaaltı Sahili ile birlikte Kemer, Bodrum ve Alaçatı’da 1400 yatak kapasiteli 3 otelin işletmecisi ve yüzde 100 Hülya Koçyiğit’in damadı Ender Alkoçlar’ın sahibi olduğu Alkoçlar Otelcilik ve Turizm AŞ, konkordato talebinde bulundu. Dava dilekçesinde Alkoçlar, borçlarına 9 ay erteleme ile ödeme takviminin de 3 eşit taksitte 3 yıllık olması teklifinde bulundu.

Edinilen bilgilere göre, Kemer, Bodrum ve Alaçatı’daki 3 otelin işletmeciliğini yapan ve yüzde 100’ünün Ender Alkoçlar’a ait olduğu Alkoçlar Otelcilik ve Turizm AŞ, İstanbul Ticaret Mahkemesi’nde geçen hafta açtığı dava ile konkordato talebinde bulundu. 2015 yılı ve sonrası yaşanan bir dizi olumsuz olayın Türkiye turizm sektörünü olumsuz etkilediği belirtilen dava dilekçesinde, Alkoçlar’ın da süreçten etkilendiği kaydedildi. Dava dilekçesine göre, hak edişlere karşın tahsilatların uzun vadeli çeklerle yapıldığı, bu durumun da mali dengeyi sarstığı kaydedildi.

Dava dilekçesinde, turizm sektörünün gelecek yıl ve sonrası için olumlu bir tablo çizdiği kaydedilerek kurlardaki artışın da şirketin faaliyetlerine olumlu katkı yapmasının beklendiği kaydedildi. Dilekçede ayrıca, “Şirket, vadesi gelen borçları ödeyememe ve icra takipleri baskısıyla faaliyetlerini sürdürememe tahliyesi ile karşı karşıyadır” denilerek, 64.8 milyon liralık borcun ödenmesi için süre talebinde bulunuldu. Dava dilekçesinde şirket borçlarının ödemesi için 9 ay erteleme istendi. Dilekçede, ödeme takviminin de 3 eşit taksit halinde 3 yıl içinde olması teklifinde bulunuldu.

KONYAALTI’NI ADRESE TESLİM

İHALEYLE KAZANMIŞTI

Antalya Büyükşehir Belediyesi, şirketlerinden ANTEPE tarafından inşa edilen Konyaaltı Sahil Projesi kapsamında 30 büfe, 26 şezlong-şemsiye alanı, 40 işyeri, 2 kafe, 1 çay bahçesi ve 12 tuvalet kiraya verilmek üzere önceki gün ihaleye çıkarılmıştı.  İhaleyi AKP'ye yakınlığıyla bilinen oyuncu Hülya Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Alkoçlar-Senatalya Turizm kazanmıştı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yakın tarihte verilen ihale metnine eklenen maddeler, adeta Alkoçlar Turizm ve eski işletmeci olan Senatalya Turizm ortaklığını tarif ettiği ne sürülmüştü. İhale 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a maddesine göre Kapalı Teklif Usulü ile yapılmıştı. İlk yıl kira bedeli 8 milyon 75 bin TL+KDV olarak belirlenen Konyaaltı Sahil Projesi Kapsamında Yapılan Ticari Ünite ve Tesislerin Kiraya Verilmesi İşi ihalesinde, firma ilk olarak ihale dosyasındaki kapalı zarfta 8 milyon 375 bin lira teklif sunmuştu. İhale komisyonunun sözlü olarak ek artış istemesiyle yandaş sanatçı Hülya Koçyiğit’in firması teklifini ilk yıl için 8 milyon 500 TL + KDV’ye yükseltmişti.  Tek başına girdiği ballı ihale ile dünyanın en güzel sahili olan Konyaaltı’nın patronu olan Damat Ender Alkoçlar, daha sonra sahildeki işletmeleri başka firmalara kiralamıştı.

KONKORDATO NEDİR?

Konkordato, bir firmanın ödemelerini yapmakta zorlanmasıyla birlikte alacakları için yapılan iflas anlaşması anlamına gelmektedir. İflas ettiğini açıklayan firmadan geriye kalan batık borçların temizlenmesi amacıyla ilgili kuruma atanan konkordato komiseri, kurum içerisinde mali toparlanmayı koordine ederek ödemelerin gerçekleşmesine olanak sağlamaktadır. Konkordato sisteminin asıl amacı, finansal yapısında bozulma yaşanan iyi niyetli işletmelerin korunmasıdır. (Haber Merkezi)

 

Editör: TE Bilisim