Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül veren, emek veren ve hiçbir bireysel beklentisi olmadan iktidarını isteyen üyeler ve vatandaşların oluşturduğu Tabanın Sesi Platformu, Güllük Caddesi’ndeki PTT önünde düzenlediği basın toplantısıyla partinin belediye başkan adaylarını ve meclis üyelerini önseçimle belirlemesi için imza kampanyası gerçekleştirdi.

 

ÖNSEÇİM GÖZ ARDI EDİLMEMELİ

Tabanın Sesi Platformu Sözcüsü Ziya Nur Sezen tarafından okunan basın açıklamasında artık CHP iktidarının zamanının geldiği vurgulanarak şöyle denildi: “Art arda alınan seçim sonuçları ile gelinen tablodan yaratılan umut kaybını telafi etmek zorunluluğu ortadayken yine CHP Genel Merkezi tarafından tabandan gelen ön seçim isteği göz ardı edilmektedir. Üstüne üstlük üye ön seçiminin süre aldığı gerekçesi ile yapılamayacağı söyleniyor.”

 

TABANIN SESİ DİNLENMELİ

“Biz süre azlığının bahane edilerek önseçim isteğinin rafa kaldırılmasını kabul etmiyoruz. Demokrasiyi getiren CHP’de yerel seçimlerde başarının ve motivasyonun anahtarı belediye başkan adayları ve meclis üyeleri kadrolardır. Bu kadroların önseçimle tespit edileceği bir ortamdan yaratılan sinerji ile CHP’nin başarı çıtası yükselecektir. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve MYK, PM bu konuda tabanın sesini vakit geçirmeden dinlemeli ve hayata geçirmelidir.”

 

ÖRGÜTTE BARIŞ SAĞLANIR

“Belediye başkanları milletvekilleri arasında süren tatsız rekabeti bitirmek, örgüt barışını sağlamak, eş-dost, akraba, hemşericilik korumacılığını engellemek ancak üye ile yapılacak olan ön seçimle olur.

Talebimizin gereğini yaparak CHP’nin bir kez daha hüsrana uğramaması adına sağduyulu düşünüp talebimizin ivedilikle değerlendirilmesini arzu ediyoruz.” Senem KÖR

 

Editör: TE Bilisim