CHP Gençlik Kolları İl Sekreteri Özkan Yılmaz, boş kalan İmam Hatip liselerinin ne şekilde dolduracağını bilemeyen Bakanlığın ‘karma eğitim’ konusunu yeni bir adım olarak gördüğünü iddia etti. Yılmaz, MEB’in yeni yönetmelikle öğrencilerin çağdaş eğitime yönlendirmek yerine, örtülü zorlamalarla geriye dönük bir eğitim sisteminin önünü açtığını belirterek, “Siyasi iktidar velilere ve öğrencilere imam hatip liselerini işaret etmekte, öğrencilerin bu okullara gitmelerini istemektedir. Ancak yapılan bu çağrı genel olarak kabul görmemekte, yapılan tüm yönlendirme, özendirme ve kimi zaman örtülü zorlamalara rağmen öğrenciler tercihlerini bilimden, sanattan ve spordan yana kullanmaktadır. Öğrencilerin tercihleri ortada olmasına rağmen, fen, sosyal bilimler, Anadolu, güzel sanatlar ve spor liselerinin açılmasını ve kontenjanlarını sürekli daraltılmaktadır” dedi.

GEÇİT VERMEYECEĞİZ

Yapılması gerekenin öğrencilerin isteklerine göre belirlenmesi gerektiğini kaydeden Yılmaz, “Laik, bilimsel, eşit, parasız, çağdaş ve karma eğitim koşullarında tüm öğrenciler eğitim hakkını hiçbir engel olmadan kullanabilmelidir. Temel önceliğimiz tüm öğrencilerin istedikleri okul türünde ve okulda eğitim almasını sağlamak olmalıdır. Karma eğitimin ihlaline, tüm okulların imam hatipleştirilmesi amacına geçit vermeyeceğiz” diye konuştu.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Halkçı Liseliler Antalya İl Başkanı Salih Can Akbaş ise yeni yönetmelikle tarikat ve cemaatlerin  isteklerinin gerçekleştiğini söyledi. Akbaş, şöyle konuştu: “Öğrenci yetersizliği nedeniyle akademik eğitim talep eden binlerce öğrencinin okullarının bölünmesinin önü açıldı. İmam Hatip liselerinin dışında Anadolu liselerinin de kız ve erkek lisesi olarak ayrılmasının önü açıldı. Tarikat ve cemaatlerin isteği gerçekleştirildi.”

Akbaş sözlerine şöyle sürdürdü: “Oysaki sayın bakan sözleriyle bizleri bir şeylerin değişeceğine inandırmıştı, ama değişmeyeceğini anlamamız uzun sürmedi. Halkçı Liseliler bu güne kadar olduğu gibi bu günden sonrada Atatürk'ün bizlere gösterdiği yolda laik, demokratik, çağdaş, bilimsel, ulusal, parasız eğitimi savunmaya devam edeceğiz. Bu karar acilen geriye çekilmelidir. Sonuna kadar takipçisi olacağız.” Senem KÖR

 

Editör: TE Bilisim