Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB) yaklaşık 4 yıl önce Kepez Belediye Meclisi’nin oluruyla “konut dışı kentsel çalışma alanı ve park alanı” olarak planladığı ve 2015 yılında 14 milyon TL’ye sattığı, Türkiye Gübre Sanayi A.Ş’ye (TÜGSAŞ) ait Kepezaltı Mahallesi’ndeki 11 bin 641 metrekare büyüklüğündeki arsa Vahit Karaarslan tarafından 32 milyon TL’ye satışa çıkardı. O dönemde Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, söz konusu alana rezidans ve alışveriş merkezi yapılmasının söz konusu olmadığının altını çizmişti.

14 MİLYONA ALINMIŞTI

14 Yıl önce yüzde 40'ı peşin, 36 ayda ve 3 taksitle 22,5 milyon TL’ye satılan Ferrokrom’un yanındaki 11,6 dönümlük ticari parsel, 32 milyon TL’ye satışa çıkarıldı. Satış ilanı, arsaya konulan ‘Sahibinden Satılık’ levhasıyla yapıldı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 2015 yılında satışa çıkarılan Türkiye Gübre Sanayi A.Ş’ye (TÜGSAŞ) ait Kepezaltı Mahallesi’ndeki 11 bin 641 metrekare büyüklüğündeki arsa, 14 milyon lira ile en yüksek teklifi veren Vahit Karaarslan’ın olmuştu. Ferrokrom yanındaki o parsel şimdi 32 milyon TL’ye satılıyor.

OTEL DE YAPILABİLİR

Şimdi tüm mesele, bu alana bir alış veriş merkezi yapılıp yapılmayacağı. Bilindiği gibi Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’ne göre konut dışı kentsel çalışma alanlarında “çevre sağlığı yönünden tehlike oluşturmayan imalathaneler, patlayıcı, parlayıcı ve yanıcı maddeler içermeyen depolar, toptan ticaret pazarlama ve depolama alanları, konaklama tesisleri, lokantalar, halı saha, tenis kortu gibi açık spor tesisleri ve düğün salonu” yapılabiliyor. GÖRKEM DELLAL

 

Editör: TE Bilisim