İYİ Parti Antalya İl Başkanı Nizamettin Sağır, ülkenin yaşanan ekonomik krizden ancak israftan vazgeçilerek kurtulabileceğini söyledi. Türkiye’nin bir çok alanda olduğu gibi ekonomik alanda da sağlıklı idare edilmediğini iş aleminin yanı sıra hemen hemen herkesin bildiğini kaydeden Sağır, “Ancak yetkililerin yaptığı değerlendiremeye baktığınız da uluslar arası bir ekonomik saldırıyla karşı karşıya olduğumuz gibi bir resim de var. Yetkililerin yaptığı açıklamaya böyle de değerlendirmek lazım. Ancak bu bir milli meseleyse ve yetkililerin açıkladığı gibi bununla mücadele edilecekse, konuyla ilgili ders verenlerin, fikir beyan edenlerin bu sorunu çözmeleri lazım” dedi.

 

TASARRUFA EN TEPEDEN BAŞLANMALI

Tasarrufa devletin en tepesinden başlanmasını isteyen Sağır, “Döviz artışını ne kadar kontrol ederseniz edin ülke ciddi bir krize girmiştir. Devlet, yeni bir saldırıya karşı hazırlıklı olmayan Türkiye ekonomisini düzeltmek için tasarrufa ve mücadeleye önce kendisinden başlamalıdır. Hatta devletin en tepesinden başlamalıdır. Önce israfa son vermeli. Ankara’da saraylar, sahillerde de saray gibi yazlıklar yapmaktan vazgeçmeli. Uluslar arası aleme yurt dışından aldığımız paralarla yapılan yardımlar inanılmaz şeyler, anlaşılabilir şeyler değil. Bunlardan acil olarak vazgeçilmeli” diye konuştu.

 

BELEDİYE BORÇ BATAĞINDA

Sağır açıklamasında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i eleştirdi. Türel’in reklama para harcamaktan vazgeçmesini isteyen Sağır şöyle konuştu: “Aynı şekilde Antalya’da da Antalya Büyükşehir Belediyesi de aynı şekilde israftan vazgeçmelidir. Çünkü belediye borç batağı altına girmiştir. 2 milyarın üzerinde bir borç var. Bunun büyük bir bölümü döviz borçlanması. Artık Sayın Menderes Türel’in de, reklama para harcamaktan vazgeçmesi lazım ki vatandaş da bunu örnek alsın ve tasarruf yapsın.” Kubilay ELDEMİRCİ

Editör: TE Bilisim