Toplumun en büyük problemlerinden birisi olan çocuk istismarı, son dönemde artan kayıp, şiddet ve cinayet haberlerinin ardından harekete geçen Döşemealtı Belediyesi, önemli bir farkındalık çalışması başlattı. Yaz kurslarına katılan yaklaşık bin çocuğa Döşemealtı Belediyesi Ekolojik Kreş Psikologu Teslime Merve Öztürk,  “Cinsel istismar nedir, nasıl anlaşılır, böyle bir durumla karşılaşıldığında neler yapılmalı ” konusunda eğitimler vermeye başladı.

Döşemealtı Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, psikolog Teslime Merve Öztürk yaptığı açıklamada, "Çocuklarımıza özel bölgelerini tanıtarak, iyi kötü dokunuşu anlatıyoruz. Cinsel istismar ya da bir istismarla karşılaştıkları zaman neler yapabileceklerini öğretiyoruz. En önemli nokta ise hayır diyebilmelerini öğretmek, çığlık atmalarını sağlamak ve güvendikleri bir kişiye polis, anne, baba, jandarma gibi yerlere gitmelerini sağlamak. Yaz kursları öncesi çocukları ve ailelerini bilgilendirmeye çalışıyoruz” dedi.

Son dönemde ülke gündeminde çocuk istismarları, kaçırma ve çocuk cinayetlerinin görülmeye başladığına dikkat çeken Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, "Bize emanet edilen çocuklarımıza, yaz kursları başlamadan önce psikoloğumuz eşliğinde yararlı olabilecek konularda uyarılarda bulunuyoruz. Çocuklarımızı bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Aynı şekilde aileleri de eğitimlerle ilgili bilgilendiriyoruz ve onlarla birlikte çalışıyoruz" diye konuştu.

Eğitim sırasında çocuklar, uygulamalı olarak çığlık atıp, hayır diye bağırdı. Veliler ise verilen eğitimin önemine dikkat çekip, "Belediyemiz bünyesinde çocuklarımızın yararlı bilgilerle destekleniyor olmasından çok memnunuz.  Çocuklarımıza karşı aynı uyarıları aileleri olarak bizlerde evimizde yapıyoruz” sözlerine yer verdi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim