Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’nin (UCİM) son günlerde yaşanan çocuk kaybolmaları ve ölümlerine dikkat çekmek ve tepki göstermek için başlattığı ‘ Mavi Kurdele’ kampanyasına Türkiye genelinde olduğu gibi Antalya’da da yoğun katılım oluyor.

UCİM Türkiye Genel Koordinatörü Arzu Arıcı, ”Mavi Kurdele Eylül’ün ailesini taziyeden Ağrı’ya Leyla’nın ailesine gittiklerinde yolda Saadet Öğretmen’in aklına gelen bir fikir. Daha fazla çocuğumuz istismara uğramasın, daha fazla çocuğumuz ölmesin diye böyle bir kampanya başlattık” dedi.

 

“ÇOCUKLARIN YARARINA”

Arzu Arıcı, Mavi Kurdele’nin bir talep kampanyası olduğunu belirtti. Taleplerinin Çocuklara Özel İhtisas Mahkemeleri’nin kurulması ve Suçlu Takip Sistemi’nin oluşturulması başta olmak üzere tutuklu yargılanma, Çocuk Koruma Eğitimi’nin Milli Eğitim müfredatına dâhil edilmesi, mevcut yasaların uygulanması, yargı ve yasamanın “çocukların yararına” ilkesine uygun şekilde işlemesi, istismarcıların çocuklara yakın alanlarda görev yapmasının önlenmesi olduğunu söyledi.

 

DESTEK BEKLİYORUZ

Türkiye genelinde başlatılan kampanyaya Antalya’da da farkındalığın oluşmaya başlamasını ümit ettiğini söyleyen Arıcı,” Önümüzdeki hafta iki davamız var bu arada büyük firmalarla görüşüp destek sağlayacağız. Çocuklar çok hassas konudur. Bu konuda desteğe hiç olmadığı kadar ihtiyacımız var” dedi.

 

“ÇOCUKLAR İÇİN MÜCADELE ET”

 “Mavi Kurdele” kampanyasının amacının tüm Türkiye’ye “Çocuklar İçin Mücadele Et” mesajını yaymayı amaçladığını söyleyen Arıcı,” Bu büyük kampanya her yıl Temmuz ayının ilk haftası tekrarlanacak. Bu farkındalık haftasında kampanyamıza desteklerinizi bekliyoruz. Sosyal medyadan da destek olabileceğiniz kampanyamıza bileğinizdeki mavi kurdelelerinizle çektiğiniz fotoğrafınızı  #CocuklaricinMaviKurdeleTak etiketleyebilirsiniz” diye konuştu.

 

AİLELERİN YANINDAYIZ

Çocuğu, her tür duygusal, fiziksel ve cinsel istismar ile her türlü ihmalden korumak ve bu olayların yaşanmasının önüne geçmek için özellikle ailelerin bilinçlenmesi gerektiğini kaydeden Arıcı,” Ailelerin yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Ülkemizin neresinde olursa olsun bize gelen ihbar ve talepleri değerlendirip her çocuk için mücadele etmekte kararlıyız, ailelerden derneğe başvurmaktan çekinmemelerini istiyoruz” dedi. Senem KÖR

Editör: TE Bilisim