-Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Büyükşehir Meclisi’nde yaptığı konuşmada Minicity alanında restoran ve alış veriş alanı bulunduğunu ancak AVM yapılmayacağını söyledi.

 

-Başkan Türel, mecliste Tünektepe işletme şartnamesi ve sözleşmesinde eksikliklerin ortaya çıkması nedeniyle ihalenin iptal edildiğini ve bu ayın sonunda yeniden yapılacağını da kaydetti. 

TÜNEKTEPE İHALESİ YENİDEN

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısında konuşan Başkan Menderes Türel

Tünektepe işletme şartnamesi ve sözleşmesinde eksikliklerin ortaya çıkması nedeniyle ihalenin iptal edildiğini kaydetti. Teknik olarak yapı sözleşmesinde bazı eksikler görüldüğünü kaydeden Türel, “İhale, şartnamedeki eksiklerden dolayı iptal edildi. Biz burada en az yüzde 51'i 4 veya 5 yıldız oranında otel ortaklığı olması gerektiğini düşünüyorduk. Ama bu oran belirtilmemiş. Ay sonunda yeniden ihaleye çıkacağız" diye konuştu.

 

İDDİALAR DOĞRU DEĞİL’

CHP Grup Sözcüsü Cansel Çevikol, Akdeniz Kent Parkı ve Minicity alanında AVM yapılacağına dair duyumları olduğunu belirterek, bu konuda Başkan Türel’den açıklama beklediklerini söyledi. Türel, şu açıklamaya yaptı: “Minicity alanının yaşam merkezi haline dönüşmesi için proje yaptık. Bu projede macera parkı, kır kahvesi, basketbol sahaları, restoran, alış veriş alanı bulunuyor. Burada AVM yapılıyor dersek doğru bir tespitte bulunmamış oluruz. Ticari üniteler olunca bir AVM yapılıyor iddiaları dolaşıyor, bunlar doğru değil.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Editör: TE Bilisim