Antalya’da  24 Ocak’ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlar arasında üyelerinin de yer aldığını belirten  KESK Dönem Sözcüsü Kadir Öztürk,’’ Arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmalarını istiyoruz. Savaşa karşı çıkmak ve barışı istemek suç ise biz de bu suçu işliyoruz’’dedi.

 

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu(KESK) Dönem Sözcüsü Kadir Öztürk, düzenlediği basın toplantısında  yaptı. Öztürk,’’  AKP’nin iç ve dış politikada yaşadığı sıkışmışlıktan kurtulmak için başlattığı Afrin operasyonu, yoğun ve ‘tek taraflı’ propaganda eşliğinde sürdürülüyor. İktidar, operasyona gerekçe olarak her ne kadar ‘sınır güvenliğini’ gösterse de, asıl amacın hem iç, hem de dış politikada yaşanan sorunları geri plana itmek, çeşitli yönlerden sorgulanmaya başlanan hükümetin elini güçlendirmek olduğu çok açık. OHAL’in etkisiyle giderek ağırlaşan ekonomik ve toplumsal sorunlar, işsizlik, enflasyon, taşeronların kadro talebi, metal işçilerinin peş peşe aldığı grev kararları ve benzeri gibi gündemlerin giderek artan savaş çığlıkları arasında şimdiden kaybolup gitmeye başladı. Savaş isteyenler, açık açık ve savaş propagandası yapanlar ‘kahraman’ ilan edilirken, ‘Savaşa hayır’ diyenler, ölümü değil yaşamı savunanlar ve barıştan yana olduğunu söyleyenler tehdit ediliyor, gözaltına alınıyor, tutuklanıyor ya da linç edilmeye çalışılıyor’’ dedi.

GÖZALTILAR TUTUKLAMALAR BİZİ YILDIRAMAZ

“AKP Hükümeti tarafından ülkemizin temel sorunlarını geride bırakmak ve kendi iktidar güvenliğini sağlamak için sürdürdüğü savaş politikalarına karşı çıkmak ve barış istemek insanlık borcudur” diyen Öztürk,’’ Biz de kuruluş amacımız olan emek barış ve özgürlük taleplerini dün olduğu gibi bugün de sahip çıkıyoruz. Bu saldırı politikalarında da emekli sendika üyelerimizin de içinde bulunduğu on kişi savaşa hayır dedikleri ve barışı savundukları için gözaltına alındılar. Arkadaşlarımızın gözaltına alınmalarını kınıyor ve derhal serbest bırakılmalarını istiyoruz. Savaşa karşı çıkmak ve barışı istemek suç ise biz de bu suçu işliyoruz. Tüm Antalya kamuoyu bilmelidir ki baskılar gözaltılar tutuklamalar bizi yıldıramaz demokrasi talebimizi inançla ve inatla sürdürmeye savunmaya devam edeceğiz’’ şeklinde konuştu.DENİZ TOPKAYA

 

Editör: TE Bilisim