Antalya'da evlenmek isteyen bazı dar gelirli çiftler, etrafa mahcup olmamak için takı olarak yurt dışından kaçak yollarla getirilen 'çakma' altınları kullanıyor.

 

Kızını ve oğlunu evlendirmek isteyenleri şu günlerde tatlı bir heyecan sararken, düğün sahipleri altın fiyatlarını dikkatle takip ediyor. Son zamanlarda ekonomik krizle birlikte yükselen fiyatlar nedeniyle altın alamayanlar, çareyi Çin ve Dubai'de üretilen imitasyon altınlarda buluyor. Altın görünümlü imitasyon kemer, gerdanlık, akıtma, bilezik ve kordonlar, bijuteri ve pazarlarda satılıyor. Evlilik için altın almaya gücü yetmeyenler, fiyatları 10 ile 200 TL arasında satılan çeşitli boyutlardaki bu takılardan alıyor.

 

 

SAHTELER 10 TL İLE 200 TL ARASINDA SATILIYOR

 

Pazarlarda imitasyon altın satan Cumali Cenik işlerinin iyi gittiğini belirterek, "Millette para yok. Düğün sezonu yaklaşınca satış arttı. Gerçek altını kimse alamıyor. Alan da yatırım yapıyor. Gidip kasaya koyuyor. İmitasyon altın fiyatları 10 TL'den başlayıp 200 TL'ye kadar çıkıyor. Altınların Dubai, Suriye'den geldiğini söylüyorlar. Ama yüzde 99'u Çin'den geliyor. Başka da bir yerde imalathane yok" dedi.DHA

Editör: TE Bilisim