CHP, zorunlu eğitim süresince devlet okullarında okuyan öğrencilere ayakkabı ve palto verilmesini istedi. Teklif yasalaşırsa devlet okullarında eğitim gören öğrencilere her gün bir öğün sıcak yemek verilecek.

 

 

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara tarafından hazırlanan ve TBMM Başkanlığına sunulan kanun teklifinde zorunlu eğitim süresince devlet okullarında okuyan öğrencilere talep etmeleri halinde mevsim şartlarına göre bir çift ayakkabı, bot ya da çizme ile paltonun ücretsiz temin edilmesi istendi. Teklifte ayrıca devlet okullarında okuyan öğrencilere günde bir öğün sıcak yemek verilmesi de yer aldı.

Niyazi Nefi Kara, önergesiyle ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, teklif gerekçesinde devlet okullarında okuyan öğrencilerin sosyal ve ekonomik olarak eşitsizliklerle karşılaştıklarını belirten Kara, beslenme, barınma, ulaşım ve giyim gibi ihtiyaçlar konusundaki eşitsizliklerin çocukların gelişim süreçlerine ve arkadaşları ile iletişimlerine olumsuz yansımaları olduğunu söyledi.

SOSYAL EŞİTSİZLİK ORTADAN KALKSIN

12 yıllık zorunlu eğitim süresince her dönem başında özellikle sosyo-ekonomik açıdan az gelişmiş bölgelerdeki çocukların eskimiş kıyafetli, yırtık ayakkabılı görüntülerinin vicdanları sızlattığını söyleyen Kara, “Aileler ciddi fedakârlıklar ve maddi zorluklar ile çocuklarının eğitim süresince tüm ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyorlar ancak yetemedikleri noktalar oluyor. Özellikle büyüme çağındaki çocuklarımızın giyim gibi ihtiyaçlarının her yıl karşılanması çoğu aileyi ciddi maddi sıkıntılarla karşı karşıya bırakıyor. Bununla birlikte kış aylarında soğuk hava koşulları, yağmur, kar gibi etkenler hatırlandığında hem çocuklarımızın giyim ihtiyaçları hem de sıcak gıda gereksinimleri daha fazla önem verilmesi gereken hususlardandır. Türkiye’nin ekonomik tablosu, asgari ücretin açlık sınırının altında olması göz önünde bulundurulduğunda geleceğimiz olan çocuklarımızın okul dönemleri boyunca temel ihtiyaçlarının Devlet tarafından karşılanması hem Devletin bir görevi olmalıdır hem de bu uygulama ile ailelerin maddi sıkıntılarını çocuklarına yansıtmadan sosyal eşitsizliklerin gelişim dönemlerine olumsuz etkilerinin en aza indirilmesine yardımcı olacaktır” dedi.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim