Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Gündem | Ticaret Bakanlığı Bu Çocuk Ürünlerini Toplatma Kararı Aldı

Ticaret Bakanlığı Bu Çocuk Ürünlerini Toplatma Kararı Aldı

Ticaret Bakanlığı, çocuklarda boğulma ve yaralanma riski taşıyan pijama takımı ile pelüş çantanın piyasaya arzını yasakladı ve toplatma kararı aldı.

Ticaret Bakanlığı, çocuklarda boğulma ve yaralanma riski taşıyan pijama takımı ile pelüş çantanın piyasaya arzını yasakladı ve toplatma kararı aldı.

KAYNAK: Banu Yapar
Ticaret Bakanlığı Bu Çocuk Ürünlerini Toplatma Kararı Aldı

Ticaret Bakanlığı, çocuklarda boğulma ve yaralanma riski taşıyan pijama takımı ile pelüş çantanın satışını yasakladı ve toplatma kararı aldı.

ticaret-bakanligi-bu-cocuk-urunlerini-toplatma-karari-aldi-2.webp

Çocuk Pijama Takımı Toplatılıyor

Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi'nde yayınlanan bilgilere göre; Tekirdağ Çerkezköy’de faaliyet gösteren Bross Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından üretilen Bross Marka 3-4 Yaş Dream Big Baskılı Pijama Takımı çocuk giyim ürününde güvenlik riski belirlendi.

ticaret-bakanligi-bu-cocuk-urunlerini-toplatma-karari-aldi-4.webp

Ürünün bel bölgesinde yer alan fonksiyonel kordonun uzunluğunun 20 cm’den fazla olmasının, TS EN 14682 Çocuk Giysilerinde Güvenlik Standardı'na aykırı bulunduğu açıklandı. Bakanlık, bu durumun çocuklarda boğulma riski oluşturduğu için ürünün piyasaya arzını yasakladı ve toplatılmasına karar verdi. Karar 7 Kasım 2025 tarihinde yürürlüğe girdi.

ticaret-bakanligi-bu-cocuk-urunlerini-toplatma-karari-aldi-3.webp

Çocuk Pelüş Çanta Yasaklandı

Ayrıca İstanbul Tuzla’da faaliyet gösteren Galen Çocuk Tekstil Oyuncak Dış Ticaret Ltd. Şti. tarafından üretilen Jojo Pops Marka Gri Pelüş Çanta (Yıldız Çanta) da güvensiz bulundu.

ticaret-bakanligi-bu-cocuk-urunlerini-toplatma-karari-aldi-5.webp

Ürünün, TS EN 71-1 Oyuncak Güvenliği Standardı kapsamında yapılan testlerde fermuar elciğinin koparak küçük parça oluşturduğu tespit edildi. Bu parçaların çocuklarda boğulma ve yaralanma riski taşıdığı belirtilerek 24 Ekim 2025 tarihinde piyasaya arz yasağı ve toplatma kararı çıkarıldı.

Her iki ürüne yönelik kararın da 7223 Sayılı Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu ve ilgili yönetmelikler kapsamında uygulandığı belirtildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız