Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
23°
Akdeniz Gerçek | Gündem | TBB: “Hukuka ve Millet İradesine Sahip Çıkacağız”

TBB: “Hukuka ve Millet İradesine Sahip Çıkacağız”

Türkiye Belediyeler Birliği Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması sonrası açıklama yaptı. TBB açıklamasında demokrasi ve hukuka sahip çıkacaklarını belirtti.

Türkiye Belediyeler Birliği Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması sonrası açıklama yaptı. TBB açıklamasında demokrasi ve hukuka sahip çıkacaklarını belirtti.

TBB: “Hukuka ve Millet İradesine Sahip Çıkacağız”

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bugün sabah saatlerinde gözaltına alınması sonrası Türkiye Belediyeler Birliği Encümen Üyeleri açıklama yaptı. TBB açıklamada, “Hukuk temelinden yoksun girişimler tüm ülkeyi derinden etkilemektedir. Bilinmelidir ki Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu milletimize emanettir.” denildi.

“YAŞANANLAR ASLA UNUTULMAYACAKTIR”

Türkiye demokrasisinin İmamoğlu’nun gözaltına alınmasıyla beraber darbe aldığını belirten TBB, “31 Mart 2024 yerel seçimlerinden bu yana, iktidar tarafından belediyelere ve millet iradesine yönelik hukuksuz uygulamalar sistematik bir şekilde artırılarak sürdürülmektedir. Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun siyasi baskıyla önce diploması iptal edilmiş, saatler sonra seçilmiş belediye başkanlarının gözaltına alınmasıyla bu müdahaleler daha da vahim bir boyuta ulaşmıştır. Belediye başkanlarımızın gözaltına alınmaları ülkemizin köklü demokrasi kültürüne büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Bugün Türkiye demokrasisi ağır bir darbe almıştır, yaşananlar asla unutulmayacaktır” ifadelerini kullandı.

“HUKUKA VE MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Hukuksuz uygulamalara derhal son verilmesi gerektiğini belirten Türkiye Belediyeler Birliği Encümen Üyeleri, “Bu tür uygulamalar, Türkiye’yi demokrasi ve hukuk devleti ilkelerinden hızla uzaklaştırmakta; toplumsal barışı, ekonomik istikrarı ve ülkemizin uluslararası itibarını ciddi şekilde zedelemektedir. Seçme ve seçilme hakkını ortadan kaldırabilecek her türlü girişimin karşısında durulmalı, bu hukuksuz uygulamalara derhal son verilmelidir. Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir! Hukuk temelinden yoksun girişimler tüm ülkeyi derinden etkilemektedir. Bilinmelidir ki Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu milletimize emanettir.  Hukuka ve demokrasiye inanan tüm halkımızla beraber çocuklarımızın geleceği için demokrasiye, hukuka ve millet iradesine sahip çıkacağız.” dedi.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız