5 Temmuz 2025’te tutuklanan ve görevinden uzaklaştırılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in oğlu Gökhan Böcek’in ardından 10 Mayıs 2026’da itirafçı olduğu ortaya çıkıp ifadesi basına yansırken, Böcek’in etkin pişmanlık ifadesinde yerel seçimler öncesinde CHP'nin seçim kampanya için maddi talepte bulunduğunu öne sürdü.


BÖCEK İFADESİNDE NE DEDİ?
Akdeniz Gerçek’in yaptığı araştırmaya göre Böcek’in basına yansımayan ifadesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanlığı’na da yerel seçim döneminde yaklaşık 400 bin Lira verdiğini söylediği öğrenildi. Bilindiği gibi son yerel seçim döneminde CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı’ydı. Böcek’in ilk büyükşehir adaylığında ise CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul’du. Kumbul, zaten Böcek’in adaylığını desteklememiş o dönemde Çetin Osman Budak’ın ya da Ümit Uysal’ın adaylığını önermişti. Böcek’in ifadesinde belirttiği dönemin Kamacı dönemi olduğu ifade ediliyor.

YÖNETİMDE PANKART TARTIŞMASI
Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Antalya İl Başkanlığı’nda asılı ‘Millet iradesine sahip çıkıyor’ yazılı CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ve Muhittin Böcek’in pankartını 11 Mayıs 2026’da indirdi. Edinilen bilgiye göre 12 Mayıs 2026 Salı günü gerçekleşen Antalya İl Yönetimi toplantısında pankartın neden indirildiğinin sorulmasına karşın Başkan Kamacı’nın ‘yıprandı’ dediği öğrenildi.


İLK KEZ AKDENİZ GERÇEK DUYURDU
Öte yandan 12 Mayıs 2026 Salı günü ilk kez Akdeniz Gerçek tarafından gündeme getirilen ‘Muhittin Böcek’in CHP’den istifası’ haberi hala yalanlanamadı. Partiden yapılan resmi bir açıklama olmazken, pankartın kaldırılması da Böcek’e desteğin çekilmesi olarak yorumlandı. Öte yandan Muhittin Böcek'in etkin pişmanlıktan faydalandıktan sonra istifasına ilişkin paylaşım yapmazken Soma faciasının yıldönümüne ilişkin paylaşım dikkat çekti.


