Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
21°
Akdeniz Gerçek | Gündem | Suriye’de Gerginlik Artıyor... Dışişleri’nden Kritik Açıklama...

Suriye’de Gerginlik Artıyor... Dışişleri’nden Kritik Açıklama...

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Suriye'nin kuzeyindeki Tel Rıfat, Münbiç ve İdlip bölgelerinde artan gerginliklere dikkat çekti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Suriye'nin kuzeyindeki Tel Rıfat, Münbiç ve İdlip bölgelerinde artan gerginliklere dikkat çekti.

Suriye’de Gerginlik Artıyor... Dışişleri’nden Kritik Açıklama...

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Suriye'nin kuzeyindeki Tel Rıfat, Münbiç ve İdlip bölgelerinde artan gerginliklere dikkat çekti. Keçeli, bu bölgelerde yaşanan saldırıların Türkiye’nin güvenliği ve bölgedeki sivil halk açısından ciddi tehditler oluşturduğunu belirtti.

İdlip'teki Durum Kaygı Verici

Keçeli, İdlip ve çevresindeki saldırıların Astana sürecine zarar verdiğine dikkat çekerek, "Sınırımıza yakın İdlip bölgesinde sükunetin korunması, Türkiye açısından öncelikli bir meseledir. Ancak son saldırılar, hem uluslararası mutabakatlara hem de bölgedeki huzura zarar vermiştir. Sivil kayıpların artışı, kabul edilemez bir durumdur. Türkiye, bu konuda gerekli uyarıları uluslararası platformlarda dile getirmiştir" ifadelerini kullandı.

Tel Rıfat ve Münbiç’teki Tehditler Artıyor

Tel Rıfat ve Münbiç’teki terör gruplarının saldırılarındaki artışı da yakından izlediklerini ifade eden Keçeli, "Bu bölgelerdeki terörist varlığının sona erdirilmesi için daha önce varılan mutabakatların uygulanmaması endişe vericidir. Türkiye, Suriye’nin toprak bütünlüğüne ve terörle mücadeleye öncelik vererek gelişmeleri takip etmektedir" dedi.

Keçeli, Türkiye'nin bölgede yeni bir istikrarsızlık ortamının oluşmaması ve sivillerin zarar görmemesi için diplomatik ve güvenlik önlemlerini sürdürdüğünü vurguladı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız