Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
19°
Akdeniz Gerçek | Gündem | RTÜK Başkanı Şahin’den Medyaya Boykot Uyarısı: "Gereği Yapılacak"

RTÜK Başkanı Şahin’den Medyaya Boykot Uyarısı: "Gereği Yapılacak"

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, 2 Nisan’da gerçekleştirilen genel tüketim boykotu hakkında açıklama yaptı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, 2 Nisan’da gerçekleştirilen genel tüketim boykotu hakkında açıklama yaptı.

RTÜK Başkanı Şahin’den Medyaya Boykot Uyarısı: "Gereği Yapılacak"

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, 2 Nisan’da gerçekleştirilen genel tüketim boykotuna ilişkin medyaya yönelik sert açıklamalarda bulundu. Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, boykot çağrılarının milli ekonomiyi hedef aldığını öne sürdü ve bu süreci destekleyen yayın organlarına yönelik yaptırım sinyali verdi. Şahin’in açıklamasında, Türkiye’nin ekonomik ve toplumsal değerlerine zarar vermeye yönelik girişimlerin başarıya ulaşamayacağını belirterek, bazı çevrelerin kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını savundu. RTÜK Başkanı, milli ve manevi değerlere duyarlı yayın anlayışını desteklemeyi sürdüreceklerini ifade etti.

“Gözlem Altındalar”

RTÜK’ün, boykota katılan ya da bu çağrıya destek veren televizyon ve radyo yayınlarını uzman ekipler aracılığıyla izlemeye aldığını belirten Şahin, “Millî ekonomiyi hedef alan boykot çağrılarıyla, Türkiye’nin değerleri ve kazanımları sarsılmaya çalışılmaktadır. Ancak bu büyük millet; kendi emeğine, üretimine ve değerlerine sahip çıkmaya devam edecektir. Toplumda itibar kaybeden bazı çevrelerin, manipülatif söylemlerle birlik ve beraberliğimizi zedeleme çabaları asla amacına ulaşamayacaktır. Millî ve manevi hassasiyetlere saygılı yayıncılığı teşvik etmeye devam edecek, ülkemizin güçlü medya yapısını koruma kararlılığımızı sürdüreceğiz. Boykot çağrısında bulunan, boykota destek veren kanallar ve yayınlar izleme değerlendirme uzmanlarımızca takip edilmekte olup, gereği yapılacaktır. Milletimizin ortak değerlerine zarar vermek isteyenler, her zaman kaybetmeye mahkûmdur.” ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız