Müsavat Dervişoğlu’ndan Erdoğan’a Sert Mektup

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ‘ter*rsüz Türkiye’ sürecine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir açık mektup kaleme aldı. Süreçte ter*r örgütü elebaşlarından Kandil’e, Barzani yönetiminden örgütün siyasi sözcülerine kadar geniş bir kesimle görüşmeler yapıldığını belirten Dervişoğlu, "Türkiye’nin başındaki ter*r belasını ortadan kaldırma vaadiyle idarenizde yürütülen 'Ter*rsüz Türkiye' etiketli süreçte, ter*r örgütünün elebaşından Kandil’e, Barzan ağalarından ter*rün siyasi sözcülerine kadar, geniş bir kesimle kapalı kapılar ardında görüşmeler yürüttükten sonra, Mukaddesimiz Şehit Aileleri ve Gazilerimizin de aklınıza gelmiş olmasını, gecikmiş de olsa olumlu buluyorum. Ancak, hiç olmazsa kahramanlarımızın emanetlerine seslenirken hakikatli olsaydınız” dedi.
İYİ Parti Lideri Dervişoğlu’ndan Komisyona Ret: “Bu Sürecin Parçası Olmayacağız”
“Türkiye’yi Ter*rden Kurtarmıyorsunuz”
Dervişoğlu, “Belirttiğiniz gibi; semalarımızda Ezan-ı Muhammed’i yankılanıyor, Al Bayrak dalgalanıyorsa, bunu o kahramanlarımıza borçluyuz. Ödenemez bu borcun gereklerinden biri de vatanımıza göz diken katillerle asla muhatap olmamak, taleplerini elimizin tersiyle itmek, hak ettikleri şekilde muamele etmektir. ‘Şehit ve gazilerimizin emanetine sahip çıktık’ diyorsunuz ama onların katilleriyle müzakereye izin veriyorsunuz. Müzakere ediyor, Cumhuriyetimizin tapu senedini hedef almalarına sessiz kalıyor, komisyon önerilerini ve umut hakkı taleplerini muhatap alıp, istedikleri her adımı atıyorsunuz. Aziz şehitlerimizden yana olduğunuzu söylerken, katillerinin de taleplerine rıza gösteriyor hissiyatı yaratıyorsunuz. O sebeple, siz Türkiye’yi ter*rden kurtarmıyor, ter*ristlerin istek ve emellerinin surda gedik açmasına göz yumuyorsunuz. Göreve geldiğinizde ter*r neredeyse sıfır noktasındaydı. Kolunu kıpırdatacak hali kalmamıştı. Devr-i iktidarınızdaki yanlış politikalar ve süreçlerle toparlandı, güçlendi” dedi.
İYİ Parti "Birinci Vazifen" Mitingi...Dervişoğlu "Apo’ya Önder Diyenlerle Aynı Masaya Oturmayız”
“Balçıkla Güneşi Sıvıyorsunuz”
Dervişoğlu mektubunun devamında şu ifadeleri kullandı:
“Bu vatana evlat vermiş insanlara mektup yazarken bile ekonomik kayıptan bahsedip, yeni yaralar açıyorsunuz. Mektubunuzun medyaya geçilen ilk örneğindeki, 'Trilyonlarca dolar kaynağımızdan sarf-ı nazar ettik' ifadesi nasıl sözdür? Evladını yitirmiş ailelere seslenirken, ekonomik kayıplardan bahsetmek de nedir? Hele de fırsattan istifade, sebep olduğunuz ekonomik felaketi aklamaya çalışmak, 'Bu sürecin sonunda bolluk gelecek' türünden gizli mesaj vermek, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı’na uygun düşüyor mu? Siz, bu uğurda, ordusunun, güvenlik güçlerinin ihtiyacı için harcanan paraya milletimizden tek bir itiraz işittiniz mi? Türk devleti ve Türk Milleti, trilyonlarca dolardan sarf-ı nazar etmedi, vatanımızın bütünlüğü için ne gerekiyorsa onu yaptı. Belli ki, mektubun ilk halindeki bu büyük hatayı görüp gerekli düzeltmeyi yaptırmışsınız. Ancak maiyetinizdekiler ve ekranlarda sözcünüz gibi hareket edenler, hala bu uygunsuz vurguyu yaparak, kahramanlarımızın ailelerinin yüreklerinde yeni yaralar açmaya devam ediyor
Bu konu, dürüstlüğün şart olduğu bir konudur. Süreçle ilgili memur tayin ettikleriniz, pazarlık yaptı, müzakere etti, tavizler verdi. Tüm bunları, süreci birlikte yürüttüğünüz ter*r örgütünün elebaşları ve siyasi temsilcileri her gün orta yere saçıyor. Siz ise balçıkla güneşi sıvamaya çalışıyorsunuz. Saklanamayan hakikat budur. Girdiğiniz bu yanlış yolda, Allah yar ve yardımcımız olsun. Biz, Büyük Türk Milleti adına takipteyiz. Milletimizin de gördüğü hakikatin sözcüsü olacağız. Şu ya da bu sebeple, bu tehlikeli ve yanlış yola girmek mecburiyetinde bırakıldıysanız eğer, şahıs olarak değil belki ama devletin başı olarak çıkış aradığınızda, biz yine sorumluluğumuzun ve görevimizin başında olacağız. Cumhurbaşkanlığı Makamı’na saygılarımla."
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.