Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
24°
Akdeniz Gerçek | Gündem | Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler'den Teğmenler Açıklaması

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler'den Teğmenler Açıklaması

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ankara’daki basın buluşmasında Suriye’deki yeni yönetim, ter*rle mücadele, P*K/*PG’nin durumu ve uluslararası iş birlikleri hakkında önemli mesajlar verdi.

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ankara’daki basın buluşmasında Suriye’deki yeni yönetim, ter*rle mücadele, P*K/*PG’nin durumu ve uluslararası iş birlikleri hakkında önemli mesajlar verdi.

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler'den Teğmenler Açıklaması

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ankara’daki basın buluşmasında Suriye’deki yeni yönetim, terörle mücadele, PKK/YPG’nin durumu ve uluslararası iş birlikleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Suriye’de Esad’ı deviren yeni yönetimin uluslararası hukuka saygılı bir yaklaşım sergilemesinin olumlu olduğunu belirterek, “Yeni yönetimin talep etmesi durumunda askerî eğitim ve iş birliği anlaşmaları yapmaya hazırız” dedi.

PKK/YPG’nin Gelir Kaybı ve Zayıflayan Pozisyonu 

PKK/YPG terör örgütünün, Suriye’nin kuzeyindeki Deyrizor bölgesinin muhaliflerin kontrolüne geçmesiyle ana gelir kaynağı olan petrolü kaybettiğini ifade eden Güler, örgütün ciddi mali sıkıntı içinde olduğunu belirtti. Ayrıca terör örgütü elebaşının yeni yönetimle anlaştıklarına dair yaptığı açıklamaları, “Kendilerini kurtarma çabası” olarak değerlendirdi.

PKK/YPG’nin Tasfiyesi Hedefi 

Bakan Güler, Türkiye’nin Suriye’deki öncelikli hedefinin PKK/YPG terör örgütünün tasfiyesi olduğunu vurgulayarak, “Silahlı örgüt mensupları Suriye’yi terk edecek, Suriye vatandaşı olanlar ise silah bırakacak” dedi. Kürt vatandaşlarla hiçbir sorunlarının olmadığını belirten Güler, PKK/YPG’nin Kürt çocuklarını zorla silahaltına almasının kabul edilemez olduğunu kaydetti.

DEAŞ ile Mücadele ve ABD’ye Çağrı 

Türkiye’nin DEAŞ’a karşı 3 komando tugayı görevlendirmeye hazır olduğunu belirten Bakan Güler, ABD’ye “PKK/YPG ile iş birliğini bırakın, birlikte mücadele edelim” çağrısını yineledi. El-Hol kampındaki DEAŞ’lıların kontrolünü sağlayabileceklerini de ilettiklerini belirten Güler, ABD’nin bu öneriye sessiz kaldığını söyledi.

Rusya’nın Suriye’deki Varlığı 

Rusya’nın Suriye’deki askerî varlığını sürdürdüğüne dikkat çeken Güler, “Rusya, Suriye’nin farklı bölgelerindeki birliklerini Lazkiye ve Tartus’a topluyor. Bölgeden tamamen çekileceklerine dair bir emare yok” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin Suriye Politikası 

Türkiye’nin Suriye’deki askeri varlığının, terör koridorunu önlemek ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü sağlamak olduğunu belirten Güler, “Suriye’nin yeni yönetimiyle uygun şartlar oluştuğunda tüm konuları tekrar değerlendirebiliriz” dedi.

Savunma Sistemleri ve Askeri Gelişmeler 

F-16, Eurofighter ve F-35 tedarik süreçlerine de değinen Güler, ABD ve diğer müttefiklerle yapılan görüşmelerin sürdüğünü kaydetti. S-400 konusundaki tutumlarında bir değişiklik olmadığını vurguladı.

Disiplin Soruşturması ve TSK’daki Disiplin Anlayışı 

Bazı teğmenlerle ilgili Yüksek Disiplin Kurulu sürecine dair açıklamada bulunan Güler, “Türk Silahlı Kuvvetlerinde müesses disiplinin muhafazası ve idamesi olmazsa olmazdır. Biz olaya en başından itibaren disiplin açısından baktığımızı defalarca ifade ettik. Konu yürürlükten kaldırılan andı okumak veya “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz!” demek değil, amirlerin ikazlarına rağmen kasıtlı, organize ve planlı bir disiplinsizlik yapmaktır. Olaya ilişkin yapılan inceleme ve soruşturmanın okunan metinle veya içeriğiyle bir ilgisi yoktur. Disiplin soruşturmasında hiçbir teğmene okunan metnin içeriği veya neden “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz!” dedin, diye soru sorulmadı. Burada önemli olan, içerik ne olursa olsun disiplin sürecinin her zaman aynı şekilde işletilecek ve disiplinden asla taviz verilmeyecek olmasıdır. Yüksek Disiplin Kurulu süreci devam etmektedir. Kurul kararını henüz vermedi. Bu aşamada kesin kanaat belirtmek uygun değil. Hep birlikte sonucu bekleyelim.” dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız