Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Gündem | İmamoğlu Davasında Şok Gelişme! İlk Duruşma Tarihi İptal Edildi!

İmamoğlu Davasında Şok Gelişme! İlk Duruşma Tarihi İptal Edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında hazırlanan iddianamenin ardından belirlenen ilk duruşma tarihi duyuruldu ancak kısa süre sonra mahkeme tarafından iptal edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında hazırlanan iddianamenin ardından belirlenen ilk duruşma tarihi duyuruldu ancak kısa süre sonra mahkeme tarafından iptal edildi.

KAYNAK: Haber Merkezi
İmamoğlu Davasında Şok Gelişme! İlk Duruşma Tarihi İptal Edildi!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 19 Mart'ta başlatılan "yolsuzluk ve rüşvet" soruşturması İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tamamlanan iddianame sonrası mahkeme kabul etmişti. İlk duruşmanın tarihi belli oldu. İBB iddianamesinin ilk duruşma tarihinin belli olduktan sonra iptal edildi. Duruşma tarihi 18 aralık olarak duyurulmuştu.

imamoglu-davasinda-sok-gelisme-ilk-durusma-tarihi-iptal-edildi-2.webp

18 ARALIK’TAKİ DURUŞMA İPTAL EDİLDİ

UYAP sisteminde şöyle yer verildi:

"Daha önce İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi biriminde 2025/318 numaralı dosyada 18/12/2025 tarih 13:45 saatte verilmiş olan duruşma günü iptal edilmiştir." açıklaması yapıldı.

SAVCILIK DURUŞMA TARİHİ BİLGİSİNİ YALANLADI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB soruşturmasına ilişkin duruşma tarihi verildiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi:

"...iddianameye ilişkin İstanbul 40. ağır Ceza Mahkemesi henüz tensip işlemi yapmamıştır, yalnızca iddianamenin kabulü kararı verilmiştir. Duruşma tarihi verildiği yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır"

402 SANIKLI DOSYA MAHKEMECE KABUL EDİLDİ

İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından iddianame incelendi ve dava açılmasına karar verildi. Aralarında İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu 402 sanıklı dava başlayacak.

Dosyada çok sayıda belediye çalışanı, şirket yetkilisi ve farklı birimlerde görev alan isimler de sanıklar arasında yer alıyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız