Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Erdoğan, Türkiye’deki nüfus artış hızının düşmesine dikkat çekerek, “Bu bir intihardır” ifadelerini kullandı ve “En az üç çocuk” çağrısını bu kez daha da genişletti:“Boşuna ‘en az üç çocuk’ demiyoruz. Niye en az dört olmasın, beş olmasın?”
“Aile Kurumunu Korumak İçin Mücadele Veriyoruz”
Erdoğan, Türkiye’nin 2024’ü “Aile Yılı” ilan etmesiyle başlayan çalışmalara da değindi.
Ailenin, “yeni nesil tehditlere karşı korunması” gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı, LGBTİ+ bireylere yönelik eleştirilerini sürdürdü:“Aile Yılı içinde bizim için en önemli husus, ailenin Türkiye’deki işlevini korumaktır.
Bunun için biz LGBT gibi sapkınlıklara asla imkân vermeyiz.
Aile kurumu güçlü olan, kuvvet kazanır. Bizim aile kurumlarımız güçlü; geleceğe de güçlü adımlarla yürüyeceğiz.
Buradan savrulma olmaz, böyle bir savrulmaya da müsaade etmeyiz.”
“Nüfus Artış Hızı 1,7 — Bu Kabul Edilemez”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, nüfus artış hızındaki düşüşe dikkat çekerek bu durumun “tehlike sinyali” olduğunu belirtti:“Nüfus artış hızında şu anda maalesef 1,7’deyiz.
Bu bir intihardır. Bunu çözmemiz lazım.
Türkiye’nin nüfus artış hızının bu seviyeye gelmesi hazmedilemez.
Boşuna ‘en az üç çocuk’ demiyoruz. Niye dört olmasın, beş olmasın?
Bunu hızlandırmamız gerekiyor.”