Akdeniz Gerçek | Gündem | Emniyet Teşkilatı Sendikası'ndan İntiharlara Yarım Günlük İş Bırakma Farkındalığı

Emniyet Teşkilatı Sendikası'ndan İntiharlara Yarım Günlük İş Bırakma Farkındalığı

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), eylemin sivil personel üyelerini kapsadığını ve polislerin iş bırakacağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıklarken; Emniyet Teşkilatı Sendikası, 26 Eylül Cumartesi günü duyurduğu; ağır çalışma koşulları ve artan intihar vakalarına dikkat çekmek için ülke genelinde yarım günlük iş bırakma eylemi başlattı.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), eylemin sivil personel üyelerini kapsadığını ve polislerin iş bırakacağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıklarken; Emniyet Teşkilatı Sendikası, 26 Eylül Cumartesi günü duyurduğu; ağır çalışma koşulları ve artan intihar vakalarına dikkat çekmek için ülke genelinde yarım günlük iş bırakma eylemi başlattı.

Emniyet Teşkilatı Sendikası'ndan İntiharlara Yarım Günlük İş Bırakma Farkındalığı
KAYNAK: İlayda Nur Can
FOTOĞRAF: Emniyet Teşkilatı Sendikası

Emniyet Teşkilatı Sendikası Genel Merkez Yönetim Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda, Türkiye genelinde gerçekleştirilen yarım günlük iş bırakma eylemi hayata geçirildi. Sendika tarafından yapılan açıklamada, bu adımın herhangi bir kişi ya da kurumu hedef almak amacıyla değil; yıllardır dile getirilen ancak çözüme kavuşturulamayan sorunların görülmesi, sesin duyulması ve somut adımların atılması amacıyla atıldığı vurgulandı.

Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü, bazı sosyal medya platformları ve haber sitelerinde yer alan "polisler iş bırakacak" yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi. EGM açıklamasında, 28 Eylül 2026 tarihinde iş bırakma kararı alan sendikanın üyelerinin sivil personelden oluştuğu belirtildi.

"Bir Çalışma Arkadaşımızı Daha Kaybetmek İstemiyoruz"

Son dönemde emniyet teşkilatında yaşanan intihar vakaları ve intihar girişimlerinin tablonun ne kadar ağırlaştığını açıkça gösterdiği belirtilen açıklamada, bir teşkilat mensubu veya çalışma arkadaşının daha kaybedilmek istenmediği ifade edildi. Ekonomik sıkıntılar, ağır çalışma şartları, mesleki belirsizlikler ve geleceğe ilişkin kaygılara yönelik çözümlerin daha fazla ertelenmemesi gerektiği aktarıldı.

Emniyet Mensuplarının Temel Talepleri ve Çözüm Arayışı

Yıllardır biriken sorunların çözümü için güçlü bir toplumsal ve kurumsal farkındalık oluşturmayı hedefleyen eylemde, Yardımcı Hizmetler Sınıfının statü ve görev tanımı sorunlarının giderilmesi, görevde yükselme ve kariyer imkânlarının geliştirilmesi talep edildi. Ayrıca 3600 ek gösterge, eşit işe eşit ücret, ücretsiz ulaşım hakkı, 5510 sayılı Kanun'dan kaynaklanan emeklilikteki gelir kayıplarının giderilmesi, emeklilerin seyyanen zam kayıplarının telafi edilmesi ve sosyal hakların iyileştirilmesi istendi. Mobbing ve ağır çalışma şartlarıyla etkin mücadele edilmesini talep eden sendika yönetimi, başlatılan bu eylemin bir son değil, çözüm için güçlü bir başlangıç olduğunu belirtti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız