Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’nın Chornomorsk Limanı’na 12 Aralık’ta düzenlenen saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, saldırı sonucu bir Türk şirketine ait yabancı bandıralı geminin hasar gördüğü belirtilerek, Karadeniz’de deniz güvenliği ve seyrüsefer serbestisine yönelik endişelerin bir kez daha doğrulandığı vurgulandı.
“Endişelerimizin Haklılığına İşaret Ediyor”
Bakanlık açıklamasında, bölgede devam eden savaşın Karadeniz sathına yayılmasının, daha önce dile getirilen güvenlik endişelerini haklı çıkardığına dikkat çekildi. Açıklamada, deniz güvenliği ve seyrüsefer serbestisinin risk altında olduğuna işaret edildi.
Ukrayna Limanında Türk Gemisine Füze Saldırısı
Ukrayna Limanında Türk Gemisine Füze Saldırısı
Can Kaybı Yaşanmadı
İlk bilgilere göre, saldırıdan etkilenen gemide bulunan personel ve TIR şoförlerinin tahliye edildiği, olayda herhangi bir Türk vatandaşının zarar görmediği bildirildi.
Odessa Başkonsolosluğu Süreci Takip Ediyor
Dışişleri Bakanlığı, Odessa Başkonsolosluğu’nun gelişmeleri yakından takip ettiğini ve vatandaşlara gerekli desteğin sağlandığını açıkladı.
“Savaşın Bir An Önce Sona Ermesi Şart”
Açıklamada, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın ivedilikle sona erdirilmesinin önemi bir kez daha vurgulandı. Ayrıca Karadeniz’de tırmanmanın önlenmesi amacıyla, seyrüsefer emniyetini tehdit eden ve tarafların enerji ile liman altyapılarını hedef alan saldırıların askıya alınmasına yönelik bir düzenleme yapılması gerektiği hatırlatıldı.