Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Gündem | Büyükçekmece Belediyesi'nden Yolsuzluk İddialarına Yanıt

Büyükçekmece Belediyesi'nden Yolsuzluk İddialarına Yanıt

Büyükçekmece Belediyesi, haklarında yolsuzluk soruşturması başlatıldığı iddialar hakkında açıklama yapıldı.

Büyükçekmece Belediyesi, haklarında yolsuzluk soruşturması başlatıldığı iddialar hakkında açıklama yapıldı.

Büyükçekmece Belediyesi'nden Yolsuzluk İddialarına Yanıt

Büyükçekmece Belediyesi, haklarında yolsuzluk soruşturması başlatıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sadece inşaat ruhsat ve iskan listelerini talep ettiğini açıkladı.

“Yolsuzluk Soruşturması Başlatılmadı”

Büyükçekmece Belediyesi kamuoyunda yer alan “belediye hakkında yolsuzluk soruşturması başlatıldığı” yönündeki haberlere yazılı bir açıklama ile yanıt verdi. Açıklamada, söz konusu iddiaların asılsız olduğu ve herhangi bir yolsuzluk soruşturması bulunmadığı vurgulandı.

Başsavcılık Bilgi Talebinde Bulundu

Yapılan açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 07 Mayıs 2025 tarihli bir yazı ile belediyeye başvurduğu ve 01 Ocak 2015 ile 07 Mayıs 2025 tarihleri arasında ruhsat ve iskan verilen tüm inşaat projelerinin listesinin talep edildiği bildirildi.

"İstenilen Bilgiler Usulüne Uygun İletilecek"

Belediye açıklamasında, talep edilen bilgilerin resmi usullere uygun şekilde hazırlandığı ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulacağı belirtildi. Belediyeden yapılan açıklama, şu ifadelerle tamamlandı:

“Kamuoyunda yer alan ‘Büyükçekmece Belediyesi hakkında çıkan yolsuzluk ile ilgili soruşturma başlatıldığı’ yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından belediyemize gönderilen 07.05.2025 tarihli yazı ile, 01.01.2015 – 07.05.2025 tarihleri arasında ruhsat ve iskan verilen tüm inşaat projelerinin listesi talep edilmiştir. İstenilen bilgiler usulüne uygun şekilde hazırlanarak savcılığa iletilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Büyükçekmece Belediyesi'nden Yolsuzluk İddiaları Ne?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Büyükçekmece Belediyesi hakkında yolsuzluk iddialarıyla ilgili bir soruşturma başlatıldığı bildirildi. Soruşturma kapsamında, 1 Ocak 2015 ile 7 Mayıs 2025 tarihleri arasında ilçede verilen inşaat ruhsatları ve iskan belgeleriyle ilgili detaylı bilgilerin belediyeden talep edildiği belirtildi . Başsavcılık, belirtilen tarihler arasında ilçede inşaat ruhsatı verilen tüm projelerin listesi, bu projeleri gerçekleştiren kişi veya firmaların kimlik bilgileri, hangi projelere iskan ruhsatı verildiği ve tamamlanan yapıların detaylarına ilişkin belgelerin Büyükçekmece Belediyesi tarafından hazırlanarak emniyet birimlerine iletilmesini istedi .

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız