Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Gündem | Böcek Ailesi’nden Sonra 3 Yaşındaki Karan! İki Ölümde Aynı İlaçlama Firması Şüpheli!

Böcek Ailesi’nden Sonra 3 Yaşındaki Karan! İki Ölümde Aynı İlaçlama Firması Şüpheli!

Fatih’te konakladıkları otelde hayatını kaybeden Böcek ailesinin ölümüne neden olduğu iddia edilen ilaçlama firmasının, aylar önce 3 yaşındaki Karan Yazıcı’nın ölümünde de şikâyet edildiği ortaya çıktı.

Fatih’te konakladıkları otelde hayatını kaybeden Böcek ailesinin ölümüne neden olduğu iddia edilen ilaçlama firmasının, aylar önce 3 yaşındaki Karan Yazıcı’nın ölümünde de şikâyet edildiği ortaya çıktı.

KAYNAK: DHA
Böcek Ailesi’nden Sonra 3 Yaşındaki Karan! İki Ölümde Aynı İlaçlama Firması Şüpheli!

Fatih’te konakladıkları otelde hayatını kaybeden Böcek ailesinin ölümüne neden olduğu iddia edilen ilaçlama firmasının, aylar önce 3 yaşındaki Karan Yazıcı’nın ölümünde de şikâyet edildiği ortaya çıktı. 18 Nisan’da Şişli’de bir apartmanda yapılan ilaçlama sonrası rahatsızlanan küçük Karan, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Adli Tıp Kurumu raporunda, çocuğun ölümünün böcek ilacı zehirlenmesi sonucu meydana geldiği belirtildi. Olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında baba Şahin Yazıcı'nın ifadesi alındı.

“Oğlumun Odasının Altındaki Cam Açıktı”

Baba Şahin Yazıcı, ifadesinde olay günü evlerine komşu dairede ilaçlama yapıldığını öğrendiğini, ilaçlama ekibinin “hiçbir zarar olmayacağını” söylediğini aktardı. İlaçlama yapılan dairenin hava alan bölümlerinin bantla kapatıldığını, ancak içerideki gazın çıkması için mutfak camının açık bırakıldığını belirtti.

Bu camın, Karan’ın kaldığı odanın hemen altındaki pencere olduğunu vurgulayan Yazıcı, şu ifadeleri kullandı:

“19 Nisan gecesi Karan ara ara kusmaya başladı. Başta üşüttüğünü düşündük. Ancak sabaha karşı kusmaları arttı. Eşim de rahatsızlandı. Ben de mide bulantısı yaşayınca zehirlendiğimizi düşünerek hastaneye gittik.”

Hastanede Durumu Kötüleşti

Aile, zehirlenme şüphesiyle Şişli’deki özel bir hastaneye başvurdu. Karan’ın bilinci açık şekilde tedaviye alındığını söyleyen Yazıcı, bir süre sonra oğlunun durumunun kötüleştiğini anlattı:

“Kan alındığı sırada kasılma yaşadığını öğrendim. Pediatri bölümüne geçtiğimde kalp masajı yapılıyordu. Yaklaşık 2 buçuk saat müdahale edildi ancak kurtarılamadı.”

Yazıcı, çocuğunun ölümünde ilaçlama firmasının ihmalinin olduğunu düşündüğünü belirterek şirketten şikâyetçi oldu.

Olay Yeri İnceleme Raporu: Kimyasal Sürüntü Alındı

Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekiplerinin düzenlediği raporda, her iki dairenin de girişin bir kat altında bulunduğu ve banyo kısımlarında fan şeklinde havalandırmalar olduğu tespit edildi. İlaçlama yapılan daire ile Yazıcı ailesinin evi arasındaki en yakın noktalar olan bahçe kapıları, duvarlar ve banyo havalandırmalarından kimyasal örnekler alındığı belirtildi.

Adli Tıp Raporu: Ölüm Nedeni Böcek İlacı Zehirlenmesi

Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda, çocuğun vücudunda travmatik bir lezyon, kafa travması veya iç organ hasarı bulunmadığı kaydedildi. Otopsi sırasında alınan doku örneklerinde alüminyum ve çinko tespit edildiği, ölümün böcek ilacı zehirlenmesine bağlı geliştiği ifade edildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız