Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
25°
Akdeniz Gerçek | Antalya | THY Uçağı Antalya'da Radar Direğine Çarptı: 267 Yolcu Tahliye Edildi!

THY Uçağı Antalya'da Radar Direğine Çarptı: 267 Yolcu Tahliye Edildi!

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Antalya seferini yapan dev yolcu uçağı, Antalya Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra park yerine yanaşırken görünmez bir kaza atlattı. Yer radar anten direğine çarpan uçağın sağ kanadında hasar meydana gelirken, uçaktaki 267 yolcu güvenli bir şekilde tahliye edildi.

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Antalya seferini yapan dev yolcu uçağı, Antalya Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra park yerine yanaşırken görünmez bir kaza atlattı. Yer radar anten direğine çarpan uçağın sağ kanadında hasar meydana gelirken, uçaktaki 267 yolcu güvenli bir şekilde tahliye edildi.

KAYNAK: haber merkezi
THY Uçağı Antalya'da Radar Direğine Çarptı: 267 Yolcu Tahliye Edildi!

İstanbul'dan havalanan Türk Hava Yolları (THY) uçağı, Antalya Havalimanı'nda park pozisyonuna geçtiği esnada talihsiz bir kaza yaşadı. Uçağın sağ kanadının yer radarına ait anten direğine temas etmesi sonucu havalimanında kısa süreli bir hareketlilik yaşandı. Kazanın ardından acil durum ekipleri hemen bölgeye sevk edildi.

THY'den İlk Resmi Açıklama Geldi: Uçağın Tipi Boeing 777

Yaşanan uçak kazasıyla ilgili ilk resmi açıklama Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri ve İletişim Başkanı Yahya Üstün’den geldi. Üstün, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada kazaya karışan uçağın detaylarını paylaştı. Yapılan açıklamada, TK2430 sefer sayılı İstanbul-Antalya uçuşunu gerçekleştiren TC-LKD tescilli Boeing 777 tipi geniş gövdeli uçağın, park yerine yanaşması esnasında bu olayın meydana geldiği bildirildi.

267 Yolcu Güvenle Tahliye Edildi, 1 Yolcu Hafif Yaralı

Dev yolcu uçağının içinde bulunan yolcuların durumu hakkında da bilgi veren Yahya Üstün, uçakta bulunan 267 yolcunun hiçbir panik ortamına mahal verilmeden, kurallar dahilinde güvenli bir şekilde tahliye edildiğini belirtti. Olay esnasında sadece bir yolcunun hafif şekilde yaralandığını ifade eden Üstün, yaralı yolcunun sağlık durumunun gayet iyi olduğunu ve gerekli kontrollerinin yapıldığını aktardı.

Geniş Çaplı Teknik İnceleme Başlatıldı

Antalya Havalimanı'nda yer radarının anten direğine çarpan uçağın kanat kısmında oluşan hasar ve kazanın kesin meydana geliş sebebi için düğmeye basıldı. THY İletişim Başkanı Yahya Üstün, kazanın boyutlarının ve ihmal unsurlarının belirlenmesi amacıyla olayla ilgili geniş çaplı bir teknik inceleme ve soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız