Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
21°
Akdeniz Gerçek | Gündem | Atanamayan Öğretmenlerden MEB Önünde Oturma Eylemi: “Bu Zulmü Hak Etmedik”

Atanamayan Öğretmenlerden MEB Önünde Oturma Eylemi: “Bu Zulmü Hak Etmedik”

Atanamayan öğretmenler, mülakatlardaki adaletsizliklere dikkat çekmek için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde oturma eylemi yaptı. Mücadele dersini öğretmenler veriyor sloganıyla seslerini duyurmaya çalışan öğretmenler, ek kontenjan talep ediyor.

Atanamayan öğretmenler, mülakatlardaki adaletsizliklere dikkat çekmek için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde oturma eylemi yaptı. Mücadele dersini öğretmenler veriyor sloganıyla seslerini duyurmaya çalışan öğretmenler, ek kontenjan talep ediyor.

Atanamayan Öğretmenlerden MEB Önünde Oturma Eylemi: “Bu Zulmü Hak Etmedik”

Atanamayan öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde bir araya gelerek oturma eylemi düzenledi. Ellerinde, “Mücadele dersini öğretmenler veriyor” ve “Mülakat adaletsizliğine hayır” yazılı dövizler taşıyan öğretmenler, mülakat sistemindeki eşitsizliklerin mağduriyet yarattığını dile getirdi. Bebeğiyle eyleme katılan bir öğretmen, 10 saatlik yolculuk yaparak geldiğini belirterek şunları söyledi:

“Normalde sıralamam alanımda 1367 idi. Ancak mülakat sonucunda sıralamam 1953’e geriledi. Bugün atanmayı kutlamamız gerekirken burada hakkımızı arıyoruz. Bu adaletsizlik artık bitmeli.”

24 Kasım Öncesi Öğretmenlerden Umutsuz Bekleyiş

Tarih öğretmeni Gülümser Erduran, atanamadığını ve mülakatların büyük hayal kırıklığı yarattığını ifade etti. “Mülakatta sorulan soruların tamamını doğru yanıtlamama rağmen, puanıma yalnızca 0,74 ek puan verildi. Aktif olarak 10 yıldır öğretmenlik yapıyorum. Branşım için verilen kontenjanın dışında kaldım. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayamayacağız,” diyerek sistemin yarattığı mağduriyete dikkat çekti.

Atanamayan Öğretmenlerden MEB Önünde Oturma Eylemi

CHP’li Özçağdaş: “Binlerce Öğretmen Mağdur Edildi”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, öğretmenlerin haklı taleplerine destek verdi. Özçağdaş, mülakatlardaki eşitsizliklerin altını çizerek şunları söyledi:

“Mülakatlar, iller arasında büyük dengesizliklere yol açtı. Bazı komisyonlar, kendi bölgelerindeki adaylara yüksek puanlar verirken, diğer adaylar adeta elendi. Bu sistem, binlerce öğretmenin geleceğini çaldı. Sayın Cumhurbaşkanı’na sesleniyorum: Bu mağduriyeti sonlandırın ve ek kontenjan açılması talimatı verin.”

DEVA Partili Ekmen’den Çağrı: “1.250 Kişilik Kadro Yaratılabilir”

DEVA Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, ekonomik sıkıntılar ve yanlış eğitim politikaları nedeniyle öğretmen adaylarının mağdur olduğunu belirtti. Ekmen, “Bugün burada değil, sınıflarınızda öğrencilerinize ders vermenizi isterdik. Ancak mülakat sistemi bu adaletsizliği yarattı. Milli Eğitim ve Maliye Bakanlıkları arasında yapılacak bir anlaşmayla 1.250 kişilik ek kadro oluşturulabilir” dedi.

Eğitim-Sen: “Mülakat Puanları Gerçeği Yansıtmıyor”

KESK Eğitim-Sen Genel Örgütlenme Sekreteri İzzet İldeş, mülakatlardaki adaletsizliklerin eğitimcilerin emeklerini boşa çıkardığını ifade etti:

“Sınavdan yüksek puan alan arkadaşlarımız, mülakat nedeniyle geri sıralara düşerek atanma hakkını kaybetti. Bakanlık, atanma puanlarının kaldırıldığını iddia ediyor ancak gerçekler aksini gösteriyor.”
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız