Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
28°
Akdeniz Gerçek | Gündem | 930 bin nüfuslu belediye 1 milyon 180 bin çift ayakkabıyı kime dağıttı?

930 bin nüfuslu belediye 1 milyon 180 bin çift ayakkabıyı kime dağıttı?

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Murat Ağırel, Şahinbey Belediyesi’nin nüfusunu aşan ayakkabı dağıtımı ve bisiklet ihaleleri ile ilgili eleştirilerde bulunarak, harcamaların denetlenmesi gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Murat Ağırel, Şahinbey Belediyesi’nin nüfusunu aşan ayakkabı dağıtımı ve bisiklet ihaleleri ile ilgili eleştirilerde bulunarak, harcamaların denetlenmesi gerektiğini söyledi.

930 bin nüfuslu belediye 1 milyon 180 bin çift ayakkabıyı kime dağıttı?

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Murat Ağırel, CHP'ye yakınlığı ile bilinen Halk TV'de, Şahinbey Belediyesi’nin 936 bin olan nüfusunun üzerinde yaklaşık 1 milyon 180 bin ayakkabı dağıttığını iddia etti. Ağırel, belediyenin bisiklet ihaleleri ve büyük maliyetlerle ilgili de eleştirilerde bulundu.

Ayakkabı Dağıtımı Kime Yapıldı?

Halk TV'de yayınlanan "Kayda Geçsin" programında konuşan Murat Ağırel, Şahinbey Belediyesi’nin, 930 bin nüfusu olmasına rağmen, 1 milyon 180 bin çift ayakkabı dağıttığını ve bunun yaklaşık 15 milyon dolara mal olduğunu iddia etti. Ağırel, "Bu kadar büyük miktarda ayakkabı, Şahinbey’in nüfusunu aşıyor. Ayakkabılar kime dağıtıldı?" diye sordu.

Bisiklet İhaleleri de Gündemde

Ağırel, Gaziantep Büyükşehir ve Şahinbey Belediyesi’nin "Başarılı her öğrenciye bisiklet hediyesi" için 250 bin kadar bisiklet aldığını ve bu bisikletlerin büyük maliyetlerle temin edildiğini belirterek, "O paraya fabrika kurarsın" dedi. Ağırel, ayrıca anlaşma yapılarak alınan bisikletlerin tamamının dağıtılmadığını düşündüğünü ifade ederek, tutanakları görmek istediğini dile getirdi.

Murat Ağırel’in iddiaları, yerel yönetimlerde şeffaflık ve hesap verilebilirlik taleplerini bir kez daha gündeme getirdi. Ayakkabı ve bisiklet ihaleleri konusunda kamuoyuna daha fazla bilgi verilmesi gerektiğini savunan Ağırel, bu tür harcamaların denetlenmesi ve yerinde kullanılmasının önemini vurguladı.


 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız