Akdeniz Gerçek | Galeriler | Hatay | Hatay’da Sağanak Yağış Sonrası Kuraklıkla Boğuşan Barajlar Nefes Aldı

Hatay’da Sağanak Yağış Sonrası Kuraklıkla Boğuşan Barajlar Nefes Aldı

Meteoroloji verilerine göre son 65 yılın en kurak yılını yaşayan Hatay’da, geçtiğimiz 2 gündür etkili olan yağış, barajlardaki su seviyesini artırırken vatandaşların yüzünü güldürdü.

Meteoroloji verilerine göre son 65 yılın en kurak yılını yaşayan Hatay’da, geçtiğimiz 2 gündür etkili olan yağış, barajlardaki su seviyesini artırırken vatandaşların yüzünü güldürdü.

Hatay’da Sağanak Yağış Sonrası Kuraklıkla Boğuşan Barajlar Nefes Aldı
KAYNAK: İha
Hatay’da Sağanak Yağış Sonrası Kuraklıkla Boğuşan Barajlar Nefes Aldı 1
Meteoroloji verilerine göre Hatay’da 2025 yılı, son 65 yılın en kurak yılı olarak kayıtlara geçti.
1 / 6
Hatay’da Sağanak Yağış Sonrası Kuraklıkla Boğuşan Barajlar Nefes Aldı 2
Kentte 2024 yılına göre etkili olan yağış miktarı yüzde 66 oranında azaldı.
2 / 6
Hatay’da Sağanak Yağış Sonrası Kuraklıkla Boğuşan Barajlar Nefes Aldı 3
Antakya, Defne ve Samandağ ilçelerinin su kaynağı Karaçay Barajı’nda doluluk oranı yüzde 7’ye gerilemişti.
3 / 6
Hatay’da Sağanak Yağış Sonrası Kuraklıkla Boğuşan Barajlar Nefes Aldı 4
Kıyı ilçeleri başta olmak üzere kent genelinde 2 gündür etkili olan yağışlı hava bazı olumsuzluklara yol açsa da, vatandaşlar yağmurlardan memnun kaldı.
4 / 6
Hatay’da Sağanak Yağış Sonrası Kuraklıkla Boğuşan Barajlar Nefes Aldı 5
Son 65 yılın en kurak yılının yaşandığı dönemde yağmurların yağmasını değerlendiren Hasan Şahin, “Bu yıl çok kurak geçti. Hatay'da son 65 yılının en kurak yılını yaşıyorduk. Su sıkıntısı çekiyorduk ve çok şükür ekim ayı bereketiyle geldi. Bu bereketli yağmurlarla su sıkıntısı çekmeyeceğiz. Bu yağmurlardan memnunuz. Yağmur Allah'ın bir rahmetidir. Uzun zamandır yağmurları bekliyorduk. Son zamanlarda su sıkıntısı çektiğimiz ve barajlarımızdaki su seviyelerinin sıfır noktasına geldiği bu zamanda, yağmurların yağması bizi sevindirdi. İnşallah yağmurlar bu şekilde devam eder ve kuraklık çekmeyiz” dedi.
5 / 6
Hatay’da Sağanak Yağış Sonrası Kuraklıkla Boğuşan Barajlar Nefes Aldı 6
Son günlerdeki yağışların memnuniyet verici olduğunu belirten Belgin Aygün de, “Geçen yıla göre kuraklık yaşadık ve doğru düzgün yağmur yağmadı. Şükür ki iki gündür çok bereketli bir yağmur yağdı. Bu yağmurlar da bizi sevindirdi. Önceden su sıkıntıları çekiyorduk. İnşallah bol bereketli yağmurlarımız olacak. Geçenlerde gezi amaçlı barajlarımızı gezdiğimizde kuraklığın etkisini görüyorduk. İnşallah bu yağmur yağmaya devam edecek ve su sıkıntımız olmayacak. Bu yağmurlar çiftçilerimize ve barajlarımıza bereketli olacak” ifadelerini kullandı.
6 / 6
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız