Olay, 26 Ekim akşamı Yüreğir ilçesi Atakent Mahallesi’ndeki 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda meydana geldi.
Parkta oturan lise öğrencileri B.K. (17), Y.K. (17) ve İ.D. (17), motosikletle yanlarına gelen iki kişinin “Bu kişiyi tanıyor musunuz?” diyerek birinin fotoğrafını göstermesi üzerine tartışmaya girdi.
Öğrencilerin, “Tanımıyoruz” demesiyle tansiyon yükseldi.
Bir süre sonra motosikletli gençlerin çağırdığı kalabalık grup da parka geldi. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Üç lise öğrencisi, kalabalık grup tarafından dövülüp bacaklarından bıçaklandı. Saldırganlar olay yerinden kaçarken, çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Yaralı öğrenciler ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Tedavilerinin ardından taburcu edilen üç genç, saldırganlardan şikayetçi oldu. Olay anı ise çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde kalabalık grubun gençlere saldırdığı ve ardından kaçtığı anlar dikkat çekti. Polis ekipleri, saldırganların kimliklerini tespit edip yakalamak için geniş çaplı soruşturma başlattı.