Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
16°
Akdeniz Gerçek | Ekonomi | Mehmet Şimşek: "Fiyat İstikrarına Giden Yol sabır ve Kararlılık Gerektiriyor"

Mehmet Şimşek: "Fiyat İstikrarına Giden Yol sabır ve Kararlılık Gerektiriyor"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yıllık enflasyon oranının 12 ay içinde önemli ölçüde gerilemesinin beklendiğini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yıllık enflasyon oranının 12 ay içinde önemli ölçüde gerilemesinin beklendiğini açıkladı.

Mehmet Şimşek: "Fiyat İstikrarına Giden Yol sabır ve Kararlılık Gerektiriyor"

Asgari ücret tartışmalarının hız kazandığı dönemde, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yıllık enflasyon oranının 12 ay içinde önemli ölçüde gerilemesinin beklendiğini açıkladı. Bakan Şimşek, fiyat istikrarını sağlama çabalarının sabır ve kararlılıkla devam ettiğini belirtti.

Enflasyon Tahminlerinde Olumlu Gelişme

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ekim ayında yüzde 48,6 olan yıllık enflasyon oranının, piyasa katılımcıları anketine göre 12 ay sonra yüzde 27,2’ye gerilemesinin öngörüldüğünü duyurdu. Bakan Şimşek, "Enflasyon beklentisi 12 ay sonrası için iyileşmeye devam ederken diğer vadelerde sınırlı artış gerçekleşti. Beklentilerdeki artışta son iki aylık enflasyon verisi etkili oldu. Uzun süredir önemli ölçüde iyileşse de beklentilerin belirli bir seviyenin altına inmesi zaman alıyor. Fiyat istikrarına giden yol sabır ve kararlılık gerektiriyor. Dezenflasyonu sağlamaya yönelik programımızı titizlikle uygulamaya devam ediyoruz" dedi. Asgari ücret zam oranının yüzde 25 olacağı da AKP kulislerinde konuşuluyor.

Aw330368 01 (1)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız