Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
22°
Akdeniz Gerçek | Ekonomi | Komisyonculuk Kalkıyor Mu? Çiftçilerden Sert Tepki

Komisyonculuk Kalkıyor Mu? Çiftçilerden Sert Tepki

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde, eşine ait arazide 2016 yılında çiftçiliğe başlayan emekli Dr. İbrahim Bodur, tarım alanında verdiği mücadeleyi sonlandırma kararı aldı.

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde, eşine ait arazide 2016 yılında çiftçiliğe başlayan emekli Dr. İbrahim Bodur, tarım alanında verdiği mücadeleyi sonlandırma kararı aldı.

Komisyonculuk Kalkıyor Mu? Çiftçilerden Sert Tepki

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde, eşine ait arazide 2016 yılında çiftçiliğe başlayan emekli Dr. İbrahim Bodur, tarım alanında verdiği mücadeleyi sonlandırma kararı aldı. Bodur, yetiştirdiği ürünlere halde komisyoncuların düşük teklifleri nedeniyle karşılayamadığı maliyetleri göz önünde bulundurarak belediyelere yarı fiyatına satma teklifinde bulundu, ancak olumlu bir yanıt alamadı.

Bodur'un Çiftçilik Serüveni

Bodur, Antalya'nın coğrafi işaretli Korkuteli Karyağdı Armudu, karpuz, salçalık domates ve biber gibi ürünleri 90 dönüm arazide yetiştirmeye başladı. Ancak maddi olarak karşılanamayan maliyetler ve düşük satış fiyatları, Bodur'u üretimi sonlandırma noktasına getirdi.

Komisyoncuların Düşük Teklifleri ve Belediyelerin Tepkisi

Ürünlerini pazarda değerinde satamayan Bodur, belediyelere ürünleri yarı fiyatına satma teklifinde bulundu. Ancak hem Antalya'da hem de İstanbul'da belediyelerden olumlu bir yanıt alamadı. Bodur, "Bu işi epey inceledim, gelenlerin hepsi birbirleriyle irtibatlı. Bir müddet sonra bu meyve ne olacak elimde kalacak düşüncesiyle ucuz pahalı demeden veriyorsunuz, nitekim öyle yaptım. Topladım baktım ki hiçbir şey olduğu yok, ürününüzü belli bir değerde satamıyorsanız ve bu sistem böyle olmayı bir türlü değiştiremiyorsa; o zaman dayanma gücünüzün sonuna gelmişsiniz demektir" şeklinde konuştu.

Çiftçiliğe Veda Kararı

Sonuç olarak, uzun yılların emeğiyle yetiştirdiği ürünleri maddi karşılık bulamayan Bodur, çiftçilikten veda etme kararı aldığını açıkladı. Bodur, gelecek nesillerin bu sektöre ilgisizliğine ve sistemin çiftçilere yeterince destek olamamasına dikkat çekerek, tarlasının bir kısmını kökleyip yeşillik bırakma kararı aldıklarını ifade etti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız