Seyhan, Yüreğir ve Tarsus Ziraat Odalarının bir araya geldiği toplantıda, 2025 yılı buğday hasat sezonu için uygulanacak biçim ücretleri belirlendi. Karar, her üç ilçede de geçerli olmak üzere tavsiye niteliğinde duyuruldu.
Sulu ve Kuru Buğday İçin Ayrı Ücret Tarifesi Uygulanacak
Toplantıda alınan ortak karara göre; sulu buğdayda dekar başına biçim ücreti 250 TL, kuru buğdayda ise 220 TL olarak belirlendi. Bu ücretler, çiftçilerin hasat döneminde karşılaşabileceği olası anlaşmazlıkların önüne geçmeyi ve hizmet kalitesini artırmayı amaçlıyor.

Hayırlı ve Bereketli Sezon Temennisi
Ücretlerin belirlenmesinde hem üretici hem de biçerdöver hizmeti sunan operatörlerin gözetildiği vurgulandı. Tavsiye edilen bu tarifelerin, tarımsal üretimin sürdürülebilirliğini desteklemek amacıyla hazırlandığı bildirildi. Taraflara, belirlenen ücretler doğrultusunda hareket etmeleri çağrısı yapıldı.
Yetkililer, çiftçilerin zamanında ve uygun şartlarda hasat yapabilmesi için bu tip düzenlemelerin önemine dikkat çekerken, yaklaşan hasat döneminde üreticilere hayırlı ve bereketli bir sezon temennisinde bulundu.