YÖK 41 Yurt Dışı Üniversiteyi Tanımama Kararı Aldı

15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminin ardından yurt içindeki FETÖ bağlantılı üniversiteler kapatılırken, YÖK, yurt dışındaki benzer bağlantılara sahip kurumlar için de tanımama ve denklik vermeme politikası izliyor. Kurul, 41 yükseköğretim kurumu ile 13 enstitü, kürsü ve merkezin FETÖ bağlantısı nedeniyle tanınmamasını kararlaştırdı.
Öğrenciler ve Ailelerine Uyarı
YÖK Başkanı Erol Özvar, yurtdışında eğitim planlayan gençlere e-Devlet ve YÖK resmi sitesi üzerinden tanınmayan kurumları araştırmaları çağrısında bulundu. Özvar, “Tanınmayan okullar tercih edilirse, geri dönüşü olmayan sorunlarla karşılaşılabilir” uyarısında bulundu.
Kara Listede Hangi Üniversiteler Var?
ABD, Avustralya, Kanada, Arnavutluk, Azerbaycan, Kolombiya, Polonya ve diğer birçok ülkede faaliyet gösteren FETÖ bağlantılı 41 üniversite, enstitü ve kürsü YÖK’ün kara listesinde yer alıyor. Örneğin, ABD’de University of Houston’daki Gülen Institute ve Kanada’daki University of Waterloo’daki bazı programlar bu kapsamda bulunuyor.
Resmi Liste ve Bilgilere Nasıl Ulaşılır?
YÖK, yurt dışındaki bu yükseköğretim kurumlarının güncel listesi ve detaylı açıklamalarını resmi sitesi üzerinden kamuoyuyla paylaşıyor. İlgili bilgilere “https://denklik.yok.gov.tr/” adresinden erişilebiliyor.
YÖK Onayladı! Akdeniz Üniversitesi Eski Dekanının Profesörlüğü Geri Alındı
Kaynak:DHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.