Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, LGS tercih sürecini dijitalleşmeyle kolaylaştırmayı hedefleyen 'Rota Maarif' platformunun 10 Temmuz’da öğrencilere rehberlik hizmetinde bulunacak uygulamanın kullanıma açılacağını duyurdu.
Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşıma göre, Liseye Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak tercihler öncesinde, veli ve öğrencilere rehberlik edecek yeni bir dijital platform hayata geçiyor.
LGS Tercihleri İçin Rota Maarif Platformu
'Rota Maarif' ismiyle kullanıma sunulacak olan sistem, tercih sürecini erişilebilir kılacak. Merkezi sınav sonuçlarının açıklanacağı 10 Temmuz’da aktif hale gelecek olan platform, okul seçimi aşamasındaki karmaşayı azaltmayı amaçlıyor.
Paylaşılan bilgilere göre yeni platform, öğrencilerin ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş bir arama motoru gibi çalışıyor. Öğrenciler il, ilçe, okul türü, kademe, alan ve pansiyon durumu gibi kriterleri sisteme girerek kendilerine en uygun okulları filtreleyebilecekler.
Adaylar, sistem üzerinden merkezi sınavla öğrenci alan okulların geçmiş yıl taban yerleşme puanlarını, yüzdelik dilimlerini ve net bilgilerini detaylı bir şekilde inceleyebilecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sağlanan bu resmi verilere, bu adresten ulaşılabilecek.
