Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
21°
Akdeniz Gerçek | Dünya | Rusya sabah saatlerinde sağlık merkezini hedef aldı

Rusya sabah saatlerinde sağlık merkezini hedef aldı

Ukrayna'nın Sumi kentinde bir sağlık merkezine Rusya tarafından düzenlenen saldırıda 8 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı.

Ukrayna'nın Sumi kentinde bir sağlık merkezine Rusya tarafından düzenlenen saldırıda 8 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı.

Rusya sabah saatlerinde sağlık merkezini hedef aldı

Rusya, Ukrayna'nın kuzeydoğusundaki Sumi kentinde yer alan bir sağlık merkezine sabahın erken saatlerinde saldırı düzenledi. Saldırıda, Rus ordusu tarafından kullanılan Şahed insansız hava araçları (İHA) devreye sokuldu. Bu acımasız saldırı sonucunda 8 kişi yaşamını yitirirken, 11 kişi de yaralandı. Yaralıların durumu ciddiyetini korurken, saldırının ardından büyük bir kaos yaşandı.

Zelenskiy’den saldırıya sert tepki

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, saldırının ardından yaptığı açıklamada, bu tür saldırıların kabul edilemez olduğunu belirterek uluslararası topluma çağrıda bulundu. Zelenskiy, "Rusya, şehrin hastanelerinden birini İHA'larla vurdu. Şu ana kadar 8 kişinin hayatını kaybettiğini biliyoruz. Ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. 11 kişi daha yaralandı ve 113 hasta hastaneden tahliye edildi. Dünyada bu savaş hakkında konuşan herkes Rusya'nın neyi hedef aldığına dikkat etmeli. Hastanelere, sivillere ve insanların hayatlarına savaş açıyorlar. Rusya'yı barışa yalnızca güç zorlayabilir. Güç yoluyla barış, tek doğru yoldur. Bu yolda bizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

Ukrayna hava kuvvetleri saldırıya karşılık verdi

Ukrayna Hava Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, Rusya'nın gece boyunca düzenlediği saldırılarda 73 insansız hava aracından 69'unun düşürüldüğü belirtildi. Saldırılarda ayrıca 2 balistik ve 2 seyir füzesinin de kullanıldığı bildirildi. Başkent Kiev ve çevresinde, 15 Rus İHA'sının hava savunma sistemleri tarafından imha edildiği aktarıldı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız