Akdeniz Gerçek | Dünya | Meksika'nın Güneyini Vuran John Kasırgası'nda 22 Kişi Öldü

Meksika'nın Güneyini Vuran John Kasırgası'nda 22 Kişi Öldü

Meksika'nın güneyini vuran John Kasırgası, Guerrero, Oaxaca ve Michoacan'da büyük yıkıma neden oldu. Kasırga 22 kişinin ölümüne yol açatı.

Meksika'nın güneyini vuran John Kasırgası, Guerrero, Oaxaca ve Michoacan'da büyük yıkıma neden oldu. Kasırga 22 kişinin ölümüne yol açatı.

Meksika'nın Güneyini Vuran John Kasırgası'nda 22 Kişi Öldü

Meksika'nın güneyini etkisi altına alan John Kasırgası, geçtiğimiz pazartesi günü ülkeyi vurduktan sonra büyük yıkıma neden oldu. Sel ve toprak kaymalarına yol açan kasırga sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 22'ye ulaştı.

Yıkım Guerrero, Oaxaca ve Michoacan'da Yoğunlaştı

Yetkililer, can kayıplarının en çok Meksika'nın en yoksul eyaletlerinden biri olan Guerrero'da 18, Oaxaca'da 3 ve Michoacan'da 1 kişi olduğunu bildirdi. Kasırga, bu bölgelerde altyapıyı da olumsuz etkileyerek, kurtarma çalışmalarını zorlaştırdı.

Geçmişteki Felaketler Akıllarda

Geçtiğimiz yıl ekim ayında kategori 5 seviyesindeki Otis Kasırgası, Meksika'da 50 kişinin ölümüne neden olmuştu. Bu yeni felaket, bölgede doğal afetlere karşı hazırlığın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız