Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
23°
Akdeniz Gerçek | Dünya | Düşen Yolcu Uçağının Ön Raporu Açıklandı! Rusya mı Düşürdü?

Düşen Yolcu Uçağının Ön Raporu Açıklandı! Rusya mı Düşürdü?

Kazakistan’da düşen AZAL uçağına dair ön raporda, enkazda çok sayıda yabancı cismin bulunduğu ve uçağın hidrolik sistemlerinin hasar gördüğü belirtildi.

Kazakistan’da düşen AZAL uçağına dair ön raporda, enkazda çok sayıda yabancı cismin bulunduğu ve uçağın hidrolik sistemlerinin hasar gördüğü belirtildi.

Düşen Yolcu Uçağının Ön Raporu Açıklandı! Rusya mı Düşürdü?

Kazakistan’ın Aktau kenti yakınlarında 25 Aralık 2024’te düşen Azerbaycan Hava Yolları’na (AZAL) ait yolcu uçağı ile ilgili yürütülen soruşturmanın ön raporu yayımlandı. Kazakistan Ulaştırma Bakanlığı tarafından hazırlanan 53 sayfalık raporda, uçak enkazında yapılan ilk incelemelerde çok sayıda yabancı cismin bulunduğu belirtildi. Raporda, uçağın kuyruk kısmı, stabilizatörü ve dümenlerinde farklı boyut ve şekillerde açık ve kapalı hasarlar tespit edildiği kaydedildi. Ayrıca, sol motor, sol kanat ve uçağın çeşitli bileşenlerinde de benzer hasarların olduğu ifade edildi.

Hasarlar ve Yabancı Cisimler Tespit Edildi

Raporda, “Bazı yerlerde hasar düzenli bir dikdörtgen şekline sahip. Uçak yere çarpmadan önce hidrolik sistemlerinin, uçak bileşenlerine giren yabancı nesneler nedeniyle hasar gördüğü kanıtlandı. Bu hasar, uçağın hidrolik sıvı veya basınç kaybına yol açacaktır” ifadelerine yer verildi. Uçağın dengeleyici kontrol kablolarında da muhtemelen yabancı nesnelerden kaynaklanan hasar tespit edildiği bildirildi. Raporda, “Uçaktaki hasar, harici nesnelerin uçak yapısına girdiğini gösterir. Açık hasarların çoğu uçağın kanat kısmında ve dengeleyicisinde yer alıyor” denildi.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız