Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
28°
Akdeniz Gerçek | Dünya | Aşırı Sağcı Protesto: İsveç'te Müslümanların Ülkeye Dönüşü İçin Gösteri Yapıldı

Aşırı Sağcı Protesto: İsveç'te Müslümanların Ülkeye Dönüşü İçin Gösteri Yapıldı

Stockholm’de aşırı sağcı grup Müslümanların ülkelerine gönderilmesini talep ederken, antifaşist grup ırkçılığa karşı gösteri düzenledi. İki grup arasında gerginlik yaşandı, ancak polis önlemleri sonucu olay çıkmadı.

Stockholm’de aşırı sağcı grup Müslümanların ülkelerine gönderilmesini talep ederken, antifaşist grup ırkçılığa karşı gösteri düzenledi. İki grup arasında gerginlik yaşandı, ancak polis önlemleri sonucu olay çıkmadı.

Aşırı Sağcı Protesto: İsveç'te Müslümanların Ülkeye Dönüşü İçin Gösteri Yapıldı

İsveç’in başkenti Stockholm, 23 Ağustos 2024 tarihinde büyük bir gerginliğe ev sahipliği yaptı. Odenplan’da toplanan aşırı sağcı bir grup, Müslümanların ülkelerine gönderilmesini talep eden bir gösteri düzenledi. Göstericiler, "Ülkemizde Müslüman istemiyoruz" sloganları atarak, ülkede İslam’ın yasaklanmasını istediler.

Gösterinin ardından grup, Segelstorg Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Bu yürüyüş sırasında, polis geniş güvenlik önlemleri aldı ve olayların kontrolden çıkmaması için sıkı bir şekilde denetim sağladı.

İllegal insan yoktur

Aynı gün, Stockholm’de başka bir grup, İsveçli aktivistler tarafından organize edilen antifaşist bir gösteri düzenledi. Bu grup, ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı çıkmak amacıyla toplandı. Gösteride "Caddelerimizde ırkçı istemiyoruz", "İllegal insan yoktur" ve "İsveç'te herkesin yaşama hakkı vardır" gibi sloganlar atıldı.

Göstericiler, "Hep beraber ırkçılığa hayır", "Irkçılığa karşı dur" ve "Gençler ırkçıların karşısında" yazılı pankartlar taşıdı. Gösteri, ırkçılığa karşı birlik ve dayanışma çağrısında bulundu.

 Polisle gerginlik yaşandı

Aşırı sağcı grup ile antifaşist grup arasında zaman zaman gerginlikler yaşandı. Ancak, polis bu gerginlikleri kontrol altına aldı ve olayların büyümesini önlemek için etkili önlemler aldı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız